Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 12. 2012,
16.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 22. 12. 2012, 16.55

8 let

Clippers že 14 tekem zapored brez poraza, Lakers se pobirajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V severnoameriški košarkarski ligi NBA je Boston slavil zmago na gostovanju v Brooklynu, Houston pa v Chicagu. V ponovitvi finala prejšnje sezone je Miami ugnal Oklahomo. Do zmage tudi L.A. Lakers.

Prvaki so torej v Oklahomi podaljšali zmagoviti niz na pet zaporednih tekem. Najboljši strelec tekme je bil sicer zvezdnik poražene ekipe Kevin Durant, ki je dosegel 33 točk, z dvojnim dvojčkom (21 točk in 11 skokov) pa se je izkazal tudi Russell Westbrook, medtem ko so bili na drugi strani najučinkovitejši LeBron james z 29 točkami in osmimi skoki, pa Dwayne Wade (21) in Mario Chalmers (20). James je tako 20 točk ali več dosegel že na 30. zaporedni tekmi rednega dela tekmovanja, vključujoč obračune "play-offa" pa njegov izjemni niz traja že 46 tekem. Miami z 19 zmagami in 6 porazi vodi na Vzhodu.

Los Angeles Lakers se po katastrofalnem začetku sezone vendarle pobirajo. Proti New York Knicks so dosegli že peto zaporedno zmago, h kateri je prvi zvezdnik moštva Kobe Bryant prispeval 34 točk. Metta World Peace jih je dodal 20, z dvojnim dvojčkom (14 točk in 12 skokov) pa se je izkazal še Dwight Howard. Carmelo Anthony je bil s 34 točkami najboljši strelec pri poražencih. Lakers so zdaj na "pozitivni ničli", imajo namreč 14 zmag in 14 porazov. "Če že moraš igrati na božični dan, potem je vsekakor bolje zmagati," je po tekmi povedal Bryant, ki je s svojo 15. božično tekmo v karieri postavil rekord lige NBA. "Prezgodaj v sezoni je še, da bi lahko govorili o kakšnem preobratu, a vsi igralci v moštvu so zdravi, počasi pa se nam že dozdeva, kako moramo igrati," je še dodal.

Rajon Rondo je bil prvi mož Bostona pri zmagi nad Brooklynom, visoko, kar s 120:97 pa so zmagali Houston Rockets v Chicagu. Štirje igralci so dosegli 20 točk in več, James Harden 26, Chandler Parsons 23, Omer Asik 20, Jeremy Lin pa je 20 točkam dodal še 11 podaj. Najbolj vroča ekipa lige pa je trenutno Los Angeles Clippers, ki ostaja neporažena že 14 zaporednih tekem, kar je rekord kluba. K zmagi nad Denverjem je sicer največ točk prispeval Jamal Crawford (22).

Ne spreglejte