Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
17. 8. 2015,
19.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tristan Thompson Cleveland Cavaliers LeBron James

Ponedeljek, 17. 8. 2015, 19.52

7 let, 12 mesecev

Čeprav je svoj podpis pogojeval tudi James, se Thompson še vedno ni dogovoril

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Cleveland stavnice uvrščajo med najbolj vroče kandidate za naslov v prihajajoči sezoni lige NBA, moštvu pa še vedno ni uspelo doseči dogovora s Tristanom Thompsonom.

Po porazu proti Golden State Warriors v finalu lige NBA, kjer je imel Cleveland ogromne težave s poškodbami, so v poletnem premoru uspešno dosegali dogovore z vsemi ključnimi akterji zgodbe.

Večletno zvestobo klubu je obljubil Kevin Love, pred prejšnjo sezono velika okrepitev, pogodbo je podaljšal tudi prvi zvezdnik moštva LeBron James, zadržali pa so tudi obrambnega specialista Imana Shumperta. Ob tem so uspešnemu igralskemu orkestru dodali izkušenega Moja Williamsa in Richarda Jeffersona.

James je bil, vsaj uradno, na "tržnici" devet dni, saj se je njegov podpis zamaknil zaradi zahteve, da bi novo pogodbo ponudili tudiTristanu Thompsonu, ki ima istega zastopnika kot dvakratni prvak lige NBA.

Možnost tudi kratkoročna rešitev

Po podpisu pogodbe z 31-letnim Jamesom se je zdelo le še vprašanje, kdaj bo tudi Thompson uradno podaljšal bivanje v Clevelandu, vendar več kot mesec dni pozneje še vedno ostaja brez nove pogodbe.

"Naša prednostna naloga je podpis s Thompsonom, ki je zelo pomemben del naše ekipe. Tako kratkoročno kot tudi dolgoročno dela moštvo močnejše," je svojo željo še enkrat sporočil James.

Thompson, četrti izbor na naboru lige 2011, naj bi bil blizu dogovoru o petletnem podaljšanju, vrednem 80 milijonov dolarjev, vendar si je pozneje premislil in si zaželel še 14 milijonov več, pogajanja pa so vsaj za zdaj v slepi ulici. Thompson ima na mizi še vedno tudi kratkoročno ponudbo Clevelanda – enoletno podaljšanje, vredno dobrih sedem milijonov dolarjev. Tako bi lahko v prihodnji sezoni, ko bo tudi denarna pogača klubov, namenjena podpisovanju pogodb, večja, znova preizkušal igralsko tržnico, v vmesnem času pa bi se lahko s Clevelandom boril za odmevnejši rezultat v prihajajoči sezoni.

Ne spreglejte