Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
12. 9. 2014,
19.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uroš Slokar

Petek, 12. 9. 2014, 19.27

8 let

Čas je, da zaigramo na olimpijskih igrah

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Reprezentanci bom vedno na voljo," pravi izkušeni Uroš Slokar in ob tem ne skriva, da si želi čez dve leti nastopiti na olimpijskih igrah v Riu.

Glavnina slovenskih reprezentantov se je še pred koncem svetovnega prvenstva v Španiji razpršila po svojih klubih. Izkušeni Uroš Slokar ni bil med njimi. Razlog je povsem preprost. Na novega delodajalca namreč še čaka. "Nekdo bo že poklical. Vsako leto pokliče. Do takrat pa bom čakal," se ob klubskem vprašanju zgolj nasmehne 210 centimetrov visoki Ljubljančan, ki je na svetovnem prvenstvu v Španiji nastopil že na sedmem zaporednem velikem tekmovanju. Rezultat je označil za realen, obenem pa akcijo hitro postavil v kontekst prihodnosti.

"V reprezentanci se čuti menjava generacij. A čeprav smo zamenjali kar nekaj košarkarjev in precej stavili med mlade, smo ostali med najboljšo osmerico na svetu. V takšni postavi je torej ključnega pomena, da nismo storili koraka nazaj. Dejal bi celo, da smo storili kakšnega naprej. To je bila naložba za prihodnost. Mladci so videli, da se lahko kosajo z najboljšimi na svetu," o avanturi v Las Palmasu in Barceloni razmišlja Slokar.

Naskok na OI 2016

A čeprav je mladi val vse močnejši, kar ga je pri 31 letih postavilo v vlogo veterana, pa o umiku iz izbrane vrste nikakor noče razmišljati. "Vedno sem bil na voljo reprezentanci, vedno bom. Tako je bilo že v mlajših kategorijah. Vselej sem se z velikim veseljem odzval vabilu selektorja. Nikoli se nisem ponujal, vselej pa sem z zanimanjem pogledal, ali sem na seznamu, in nato s še večjim veseljem prišel na zbor," je reprezentančno držo, ki je odlikovala tudi nekdanjega kapetana Jako Lakoviča, orisal Slokar.

Lakovič sicer še naprej ostaja na vrhu večne lestvice po številu nastopov na velikem tekmovanju (86 tekem). Slokar je na četrtem mestu zbral 16 nastopov manj. Z lovom na vrh se sicer ne obremenjuje, ne skriva pa, da bi s Slovenijo rad nastopil še na tretjem velikem tekmovanju. "Olimpijske igre. Rad bi dočakal še eno priložnost. S tem bi zaokrožil vso reprezentančno sliko. Verjamem, da je napočil čas, da zaigramo tudi na tem tekmovanju," meni izkušeni član Zdovčeve čete.

Ne spreglejte