Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
1. 9. 2010,
12.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 12.34

8 let

"Brazilci nas ne smejo uničiti s hitro igro"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Večerna tekma svetovnega prvenstva v košarki med Slovenijo in Brazilijo bo ključna v boju za drugo mesto. Izbranci Memija Bečirovića se zavedajo kakovosti Južnoameričanov, vendar verjamejo v uspeh.

O uvrstitvi Slovenije v osmino finala sploh ni več dvoma, bolj pa je v ospredju vprašanje, na katerem mestu bo Slovenija končala skupinski del SP v Turčiji. Po zmagi nad Hrvaško so se možnosti po vidnejši uvrstitvi bistveno povečale, vendar bo potrebno še kar nekaj popraviti v igri, da bo celotna podoba izgledala lepša. "Zadovoljen sem zaradi zmage proti Hrvaški, malo pa me skrbi obramba. Tekme začnemo premehko. Vedno lovimo nasprotnika. Veseli me, da v tretji četrtini spremenimo način igranja. Imamo neko rezervo in idealno bi bilo, da iz tekme v tekmo nadgradimo našo igro," je o delu svojih izbrancev dejal Memi Bečirović.

Utruditi motor ekipe - Huertasa

S strokovno ekipo (Miro Alilović, Bojan Lazič in Aleksander Sekulić) je že naredil plan za drevišnji spopad z Brazilci, ki so v ponedeljek le za dve točki izgubili proti favoriziranim Američanom. S hitrim vračanjem v obrambo so omejili številne protinapade košarkarjev ZDA, po katerih slovijo.

Vsi v našem taboru se zavedajo, da bo zato proti Južnoameričanom zelo težko, vendar so prepričani v uspeh, kar je edino pravilno.

"Odlično so igrali proti Američanom. Čvrsto so se jim postavili po robu. Američani so za odtenek igrali slabše. Ni bilo prisotne tiste energije. Pričakujemo, da bomo morali garati proti Braziliji, ki ima bolj atletsko ekipo. Potrebno bo kontrolirati napade. Bolj bo pomembna obramba kot napad. Moramo se čvrsto postaviti. Če se ne bomo, ne bo dobro. Brazilci igrajo drugače s tremi branilci. Huertas je motor ekipe, Barbosa je dober strelec. Če utrudimo Huertasa, potem nimajo prave zamenjave zanj. Ko gre Barbosa namreč na enko, potem začne igrati bolj individualno. Zato bomo morali vršiti pritisk na oba igralca. Pod košem je nevaren Splitter. Njega bo potrebno limitirati, kolikor se bo dalo. Naša prednost je na poziciji štiri. Po globini bomo napadali preko Slokarja in Zupana. Verjamem, da smo dobro pripravljeni in da bomo zmagali," je dobre volje razlagal Bečirović.

Največja negotovost glede naših naslednjih tekmecev je v centru Andersonu Varejau, ki zaradi težav z gležnjem še ni igral v Turčiji. Morebiten njegov nastop proti Sloveniji je po mnenju Bečirovića lahko dvorezen meč za Brazilijo: "Je NBA igralec in ima kakovost. Lahko prinese veliko ekipi, lahko pa tudi poruši sistem. Ali bo igral ali ne, se ne obremenjujemo. Ne smemo se pripraviti le na enega igralca posebej, temveč na celotno ekipo."

"Lakovič in Dragić včasih dušita drug drugega"

V slovenski vrsti bodo morali izničiti tudi težave v napadu, ki se postavljajo na postavljeno igro, velike rezerve pa so tudi v protinapadih. Ti naj bi bili naše glavno orožje, kar so napovedovali v našem taboru pred prvenstvom, vendar jih za enkrat še ni bilo na pretek. Težava nastane predvsem, ko igrata Dragić in Lakovič skupaj.

"Oba sta organizatorja igre in takoj skočita po žogo po odbiti žogi v obrambi, zato vedno samo en igralec steče v kontro. Včasih dušita drug drugega v igri. Sta pa odlična skupaj v obrambi, ko je potrebno agresivno pokrivati nasprotnika. Proti Braziliji bomo mogoče poizkusili s tremi branilci, ker oni igrajo na tak način. Ne bi radi, da nas s hitro igro uničijo in dosegajo lahke koše," pa je še zadnje misli pred dvakratnimi svetovnimi prvaki Brazilci iz leta 1959 in 1963 strnil slovenski selektor.

Ne spreglejte