Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
22. 2. 2015,
13.51

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Chris Booker

Nedelja, 22. 2. 2015, 13.51

8 let, 3 mesece

Booker si je želel nove lovorike in prevzel odgovornost

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novomeščani so v Laškem ubranili pokalno lovoriko, veliko besede pri tem pa sta imela Krkina Američana Malcolm Armstead Chris Booker, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca.

Pokalna tekma med Zlatorogm in Krko je bila odločena v zadnji četrtini. Do takrat so bili v vodstvu še domači Laščani, ki so si na krilih skoraj polne dvorane Tri lilije in izrednega strelskega večera priigrali tudi devet točk prednosti, vendar so jim nato v zadnjih minutah pošle moči in širša izbira košarkarjev Krke je prišla še bolj do izraza.

V odločilnih desetih minutah sta levji delež k zmagi prispevala Američana v dresu Krke Malcolm Armstead in Chris Booker. V zadnji četrtini sta skupaj dosegla 15 od Krkinih 25 točk, na celotni tekmi pa sta s 36 doseženimi točkami dosegla skoraj polovico točk državnih prvakov. Izkušeni Booker je finalno tekmo skoraj celotno preživel na parketu in bil s 25-letnim Armsteadom pri 18 točkah najuspešnejši strelec Krke, ob tem pa je 33-letni Booker osvojil še laskavi naziv za najkoristnejšega igralca tekme.

"Želeli smo si obraniti to lovoriko. Pred tekmo nismo imeli najboljše popotnice, saj so nas premagali v preteklem tednu," se je Booker spomnil poraza pred štirinajstimi dnevi v državnem prvenstvu, ko so Laščani slavili v Novem mestu.

"Razlike se manjšajo in vsako leto je težje. Zlatorog je odlična ekipa, po mojem mnenju bi lahko brez težav igrali v ligi ABA," je pohvalil košarkarje Zlatoroga, ki so v sedmem pokalnem finalu še šestič izgubili.

"Bilo je težko zaradi vseh teh poškodb. Ta lovorika je odlična popotnica za nadaljevanje sezone," je Booker pogled obrnil še v nadaljevanje sezone, ko prihaja najpomembnejši del – končni boj za lovorike. Krka se v ligi ABA še vedno bori za evropske vstopnice, v domačem prvenstvu pa bo poskušala še drugič zapored osvojiti dvojno krono.

Ne spreglejte