Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
13. 12. 2014,
17.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Aleš Pipan Eurocup

Sobota, 13. 12. 2014, 17.53

8 let

Bolgari odpravljeni, misli pri (denarno) pomembni sredi

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tekma Olimpije in Levskega je brez večjih težav pripadla zmajem, ki so tako slavili še tretjič zapored v ligi ABA. Aleš Pipan je takšno tekmo pričakoval, naslednja pomembna naloga v sredo.

Zgodnji termin tekme (dvoboj se je začel ob 14. uri) ni zmedel ljubljanskih košarkarjev, ki so hitro postavili stvari na svoje mesto in varno obranili domačo dvorano pred bolgarskimi izzivalci iz Sofije.

Zdelo se je, da je Olimpija v naslednjih treh četrtinah odigrala le toliko, kolikor je bilo potrebno. Tudi ko je semafor po 30 minutah kazal "le" sedem točk prednosti (63:56) in mogoče nakazoval le ščepec scenarija proti Metalcu, so zmaji mirno znova dosegli večjo razliko in zanesljivo zmagali še na osmi tekmi od dvanajstih.

"Pričakovali smo takšno tekmo. Težko srečanje, ki verjetno ni bilo lepo za gledalce. Nekako nam je uspelo nadzorovali dogajanje od začetka do konca. V prvem polčasu smo zamudili priložnost, da ustvarimo še večjo razliko za lažje nadaljevanje," so bile prve besede Olimpijinega stratega Aleša Pipana.

V prvem polčasu premehka obramba

Prvi polčas so Ljubljančani končali z lepo prednostjo 13 točk (55:42), a vseeno je bilo 42 prejetih točk preveč za zadnjeuvrščeno moštvo lige.

"Nisem zadovoljen z igro v obrambi v prvem polčasu, medtem ko smo v drugem delu prikazali boljšo igro. Suvereno smo dobili skok, agresivno odigrali v obrambi, to nam je prineslo nekaj lahkih košev, ki so odločili o zmagovalcu," je glavne prednosti predstavil Pipan, ki je tako obkljukal še eno tekmo v zelo pomembnem decembru.

V ligi ABA je Olimpija (pričakovano) slavila na zadnjih treh tekmah in izpolnila dosedanje decembrske cilje, zelo pomemben pa prihaja v sredo, ko bodo v eurocupu doma gostili Rigo. Zmaji imajo napredovanje že zagotovljeno, zmaga pa jim zagotavlja tretje mesto v skupini ter s tem lažje in geografsko bližje ter ugodnejše nasprotnike v nadaljevanju tekmovanja.

"Nasprotnika smo morali premagati. To smo storili in zdaj že razmišljamo o naslednjem, sredinem," je Pipan pogled takoj po osvojenem bolgarskem skalpu že usmeril proti tekmi eurocupa.

Ne spreglejte