Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
14. 10. 2014,
14.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Mirza Begić Aleš Pipan

Torek, 14. 10. 2014, 14.11

8 let

Begić potuje v Carigrad, kapetan ostaja doma

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnji trening Olimpije pred odhodom v goste k Bešiktašu je za trenerja Aleša Pipana imel dve plati. Lahko bo računal tudi na Mirzo Begića, znova pa je poškodovan Dino Murić.

V sredo se z gostovanjem v Carigradu pri Bešiktašu za Olimpijo začenja nova sezona pokala Uleb. Po dobrem začetku v ligi ABA, v treh krogih so dvakrat slavili in enkrat izgubili, si trener Aleš Pipan nekaj podobnega želi tudi v Evropi, a ob tem opozarja: "Vse, kar se je dogajalo do zdaj, je že pozabljeno, vsaka tekma je nova zgodba."

"Prvo tekmo je vedno dobro igrati v gosteh in poskušali bomo izkoristiti njihove slabosti. V Carigrad tako ne potujemo z belo zastavo, ampak gremo po prvo zmago v Ulebcupu," je odločen strateg Ljubljančanov. Nekaj skrbi mu povzroča nova odsotnost kapetana Dina Murića, ki ima ponovno težave s kolenom.

"Murić je po tekmi v Beogradu znova začutil bolečine v kolenu in zdravnik mu je svetoval tritedenski počitek. Na njegovem položaju imamo še druge igralce, s katerimi bomo poskušali zapolniti vrzel," je na zadnjem treningu Zmajev pred odhodom dejal Pipan, ki ima ob težavah kapetana tudi dobre novice – v pokalu Uleb bo lahko računal tudi na Mirzo Begića. Izkušeni center do danes ni bil prijavljen za evropsko tekmovanje, saj v Ljubljani igra brezplačno in čaka na angažma iz tujine, registracija za Olimpijo pa bi mu iskanje otežila, saj ne bo mogel več igrati za drugo moštvo v prvem delu tega evropskega tekmovanja.

V moštvo se po zlomljenem nosu v prvem krogu jadranske lige vrača tudi Gregor Hrovat.

Turki individualno kakovostni, a še neuigrani

Bešiktaš je prvo uradno tekmo odigral šele pretekli vikend, ko se je začelo turško prvenstvo in izgubil v prvem krogu proti Darussafaki s 74:71. Glavno breme pri četrtfinalistu zadnjega turškega prvenstva nosijo Američani - JaJuan Johnson je v prvem krogu domačega prvenstva dosegel kar 26 točk, Chris Lofton je bil lani prvi strelec kluba, Hilton Armstrong pa je pred leti v Stožicah že gostoval v dresu grškega Panathinaikosa. Od domačinov sta tu še izkušeni Kerem Tunceri in povratnik po poškodbi Engin Atsur, slovenski športni javnosti pa je poznan tudi Ryan Broekhoff, ki je z avstralsko reprezentanco igral proti Sloveniji na letošnjem svetovnem prvenstvu.

”So kvalitetna ekipa z veliko kvalitetnimi posamezniki in izkušnjami. Imeli so nekaj poškodb, nekateri so se jim priključili dokaj pozno in se vidi še njihova neuigranost. To je naša prednost. Čaka nas seveda veliko dela. Če ne bomo igrali obrambe tako kot znamo, bo težko presenetiti Bešiktaš,” pred odhodom v turško prestolnico razmišlja Pipan.

Tekma med Bešiktašem in Olimpijo se bo v Carigradu začela ob 18.30.

Ne spreglejte