Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
7. 7. 2012,
8.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miami Heat Ray Allen LeBron James

Sobota, 7. 7. 2012, 8.54

7 let, 12 mesecev

Allen po prstan v Miami, zavrnil Bostonove zelence

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Miami Heat bodo v novi sezoni nov prstan napadali z izkušenim Rayem Allenom, ki se je odločil za priložnost za prstan in ne za višjo plačo, ki so mu jo ponujali Boston Celtics.

Prvak z Boston Celtics iz sezone 2008 in 10-kratni udeleženec All-Star tekme bo pri 37 letih kariero nadaljeval pri Miami Heat. Ray Allen. V četrtek je bil na razgovoru na Floridi, a odločitve ni sprejel takoj. Doma je premislil in jim v petek sporočil, da s svojimi talenti prihaja k njim, pa četudi je imel bogatejšo ponudbo svojega dosedanjega kluba. "HeatNation pošilja dobrodošlico našemu novemu soigralcu Rayu Allenu. Vau," je tvital LeBron James. Dwyane Wade je zapisal: "HeatNation še naprej raste." Lastnik kluba Micky Arison pa: "V Londonu je pol treh zjutraj. Prebudila me je čudovita novica. Dobrodošel številka 20."

Boston naj bi Allenu ponudil dveletno pogodbo za 12 milijonov ameriških dolarjev (brez možnosti kupčije). Pri Miamiju pa naj bi v treh letih dobil "le" dobrih devet milijonov zelencev. Govori se, da naj bi bil Ray v ne najboljših odnosih z Rajonom Rondom. Razlog za odhod pa je tudi dejstvo, da so ga med minulo sezono ponujali tekmecem in ga želeli v prvi peterki zamenjati z mladim Averyjem Bradleyjem. Boston se je ta teden sicer že dogovoril za prihod Jasona Terryja (dosedanjega člana Dallas Mavericks), ostajajo pa Kevin Garnett, Brandon Bass in Jeff Green.

Allen je moral po sezoni na operacijo gležnja, a pravijo, da bo za novo nared. Miami potrebuje daljšo kljub, še posebej, ker ni stoodstoten niti Wade, o operaciji hrbta pa razmišlja Mike Miller. Ray je imel v letošnjem finalu konference proti Miamiju povprečje 11,9 točke in 35-odstoten met za tri. Z 2.718 je sicer najboljši strelec trojk vseh časov. Heat s tem še niso končali z okrepitvami. Imajo še tri mesta na rosterju. Konec tedna na razgovor prihajata center Marcus Camby (tega želijo tudi New York Knickis) in krilni igralec Rashard Lewis, a dobita lahko vsak le minimalno veteransko plačo (1,4 milijona dolarjev).

Ne spreglejte