Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
10. 2. 2015,
18.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Aleš Pipan Union Olimpija Eurocup

Torek, 10. 2. 2015, 18.14

7 let, 12 mesecev

Aleš Pipan bo lahko pogledoval proti klopi, a veliko izbire ne bo imel

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljša slovenska košarkarska kluba Olimpija in Krka sta si v nečem podobna. Oba se ukvarjata s številnimi poškodbami. Olimpija bo evropsko sezono najverjetneje sklenila z le osmimi košarkarji.

Ker si Olimpija v Eurocupu ni zagotovila napredovanja, sredin dvoboj zadnjega kroga drugega dela tega tekmovanja z Dijonom, ki se bo začel ob 20.30, ne bo imel pravega tekmovalnega naboja.

Za Ljubljančane je v tem trenutku pomembnejša regionalna liga ABA, v kateri bodo morali v zadnjih petih krogih pustiti srce na igrišču, če si bodo želeli po tekmovalni plati priigrati vstopnico za evropsko tekmovanje za prihodnjo sezono.

Ukvarjajo se tudi s poškodbami, v ponedeljek pa jih je zapustil še Finec Sasu Salin, ki se je preselil v Španijo h Gran Canarii. Jasno je, da v sredo na parket ne bodo stopili Hristo Nikolov (težave s tetivo), Marko Marinović (stopalo) in Halil Kanacević (gleženj), vprašljiv pa je tudi nastop Jake Brodnika (gleženj). Glavni trener Aleš Pipan je imel danes na treningu na voljo le osem igralcev, Dino Murić pa je treniral po posebnem programu, zato proti Dijonu prav veliko mož za zamenjavo ne bo imel.

"Niso pod pritiskom, zato lahko fantje odigrajo sproščeno"

Tako kot Krka, ki je v nedeljo z le sedmimi košarkarji premagala veliko Crveno zvezdo, kar v regionalnem tekmovanju ni uspelo še nikomur, se tudi v Ljubljani ubadajo s poškodbami košarkarjev.

"Sezono želimo končati z zmago pred domačimi navijači. Upam, da nam bo uspelo. Imamo velike težave s poškodbami. Tekma bo dobra za tiste košarkarje, ki so do zdaj igrali nekoliko manj ali pa se vračajo po poškodbah. Zavedati se moramo, da je Dijon kakovostna ekipa, ki je še vedno na četrtem mestu francoskega prvenstva. Nismo pod pritiskom, zato lahko fantje odigrajo sproščeno in prikažejo lepo tekmo," pred jutrišnjo tekmo Eurocupa pravi Pipan, ki ima misli že usmerjene proti nedelji, ko bo v Stožicah v okviru lige ABA gostovala vroča Budućnost.

Ne spreglejte