Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 10. 2020,
14.01

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

svetovni pokal Nove Mesto olimpijski kros Tanja Žakelj

Nedelja, 4. 10. 2020, 14.01

3 leta, 6 mesecev

Nive mesto, olimpijski kros

Žakljeva znova 20. v olimpijskem krosu v Novem Mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Tanja Žakelj Gorsko kolesarstvo | Tanja Žakelj je sezono svetovnega pokala v krosu končala z 20. mestom na dirki v Novem Mestu na Češkem. | Foto Vid Ponikvar

Tanja Žakelj je sezono svetovnega pokala v krosu končala z 20. mestom na dirki v Novem Mestu na Češkem.

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na drugi in hkrati zadnji tekmi svetovnega pokala v olimpijskem krosu v češkem Novem mestu znova zasedla 20. mesto, potem ko je bila 20. že na prvi tekmi. V kratkem krosu je bila Žakljeva v petek 33.

Dvaintridesetletna kolesarka ekipe Unior Devinci Factory Racing je že v prvem, skrajšanem krogu zaostala 32 sekund za vodilno skupino, ki je od samega začetka navijala oster tempo. Največ časa je izgubila v drugem krogu, do konca olimpijske preizkušnje pa je pridobila nekaj mest in cilj prečkala z zaostankom 6:10.

"Ni bilo prave svežine in morala sem voziti na tempo"

"V startnem krogu sem še lahko napredovala in pospeševala, nato pa se je vsaj pri meni vse skupaj umirilo. Ni bilo prave svežine in morala sem voziti na tempo. Zagotovo je tako strnjen program nova izkušnja, a tudi zelo naporna. Vse skupaj je bilo bolj podobno etapnim dirkam," je dejala gorska kolesarka iz Ledin.

Takole je ocenila letošnjo sezono, v kateri jo čaka le še nastop na SP prihodnji konec tedna. "Nisem slaba, okoli mene je po moči kar veliko deklet, smo pa nekaj minut za najboljšimi. Zato nisem ne zadovoljna ne razočarana s končno uvrstitvijo. Danes sem se počutila bolje kot na prvi dirki in vem, da lahko na dober dan pridem še višje, vem pa tudi, da so najboljše predaleč. Upam, da bo čez teden dni na svetovnem prvenstvu dober dan zame," je zaključila Žakljeva.

Drugo in hkrati zadnjo preizkušnjo sezone, ki je bil povsem ohromljena in skrajšana zaradi pandemije novega koronavirusa, je dobila Francozinja Pauline Ferrand Prevot pred Nizozemko Anno Terpstra in še eno Francozinjo Loano Lecomte.

Francozinji sta v primerjavi s prvo tekmo v olimpijskem krosu zamenjali mesti, druga pa je bila tudi takrat Terpstra.

Svetovni pokal končan, na vrsti je svetovno prvenstvo

Na Češkem so ob obeh olimpijskih krosih izpeljali dve sprinterski preizkušnji, Žakljeva pa je kratka krosa končala na 26. oziroma 33. mestu.

Moško preizkušnjo v olimpijskem krosu je danes dobil Brazilec Henrique Avancini, ki je v tesnem zaključku za sekundo ugnal Nizozemca Milana Vaderja in Švicarja Nina Schurterja. Prvo dirko je v četrtek dobil Danec Simon Andreassen pred Francozom Maximom Marottom in Vaderjem.

Sezona svetovnega pokala v krosu je s tem končana, že v ponedeljek pa se bo s prvimi treningi začelo svetovno prvenstvo v avstrijskem Leogangu, ki bo v glavnem delu potekalo prihodnji konec tedna s preizkušnjama v olimpijskem krosu in spustu.

Od 15. do 18. oktobra bo uvodni dve tekmi tako v moški kot ženski konkurenci svetovnega pokala v spustu gostil Maribor.

Preberite še:

Tanja Žakelj
Sportal Tanja Žaklelj 20. na Češkem: Nisem mogla sproščeno dirkati in uživati
Ne spreglejte