Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2013,
14.40

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 3. 4. 2013, 14.40

8 let, 1 mesec

VN Šenčurja otvoritev kolesarske sezone v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kolesarsko društvo Šenčur je na današnji tiskovni konferenci predstavilo 15. kolesarsko dirko za Veliko nagrado Šenčurja (1.2), ki bo na sporedu v nedeljo.

V Šenčurju je bil v zadnjih štirinajstih letih na sporedu kriterij Po ulicah Šenčurja. Tokrat so prizadevni člani Kolesarskega društva Šenčur na čelu s predsednikom Bojanom Udovičem in direktorjem dirke Tomažem Poljancem naredili še korak dlje in uspeli pripraviti enodnevno cestno dirko druge kategorije, ki bo med drugim štela tudi za avstrijski pokal Tchibo Top.Rad.Liga. "Januarja smo dobili potrditev s strani Avstrijske kolesarske zveze, ki je našo dirko uvrstila v njihov pokal. V slednjem je dvanajst dirk od katerih sta dve na sporedu v Sloveniji. Vsekakor je to za nas veliko priznanje, ter hkrati obveza in priložnost, da dirka v prihodnjih letih postane tradicionalna," so bile prve besede Poljanca, ki je potrdil, da bo na drugi dirki letošnjega avstrijskega pokala zelo solidna konkurenca. "Na dirki bodo nastopili člani enaindvajsetih ekip od katerih jih ima deset kontinentalno licenco. Nastopili bosta tudi reprezentanci Slovaške in Srbije. Trasa dirke, katere start bo ob 12. uri, je krožna. Dobrih 27 kilometrov dolg krog, ki z izjemo naselja Milje poteka po vseh krajih Šenčurske občine, bo moralo nekaj manj kot 170 kolesarjev prekolesariti šestkrat," je dodal Poljanec, ki se dobro zaveda dejstva, da dirke v zadnjih letih ne bi mogli izpeljati brez pomoči občine Šenčur katere župan je Miro Kozelj. "Kolesarstvo je v naši občini ena izmed prioritetnih športnih panog. Letošnje leto je prelomno, ko z dirko stopamo na višji nivo. Na dirki bo nastopilo nekaj več kot 160 kolesarjev in verjamem, da bomo skupaj dobro izpeljali dirko, ki bo uspešna in bo ostala na tem nivoju tudi v prihodnjih letih," je dejal Kozelj, ki je ponosen na dejstvo, da v občini Šenčur prebivajo štirje nekdanji kolesarski olimpijci Žirovnik, Ropret, Udovič in Cuderman.

Z izjemo članov slovenske reprezentance mlajših članov bodo na dirki nastopili vsi najboljši slovenski kolesarji ki nastopajo za ekipe Adria Mobil, Radenska in Sava. Manjkali bodo Jan Polanc, Luka Pibernik, Andrej Rajšp (vsi Radenska) in Tim Mikelj, Jure Bitenc ter Mark Džamastagič (vsi Sava), ki jutri s selektorjem Martinom Hvastijo odpotujejo na prvo dirko pokala narodov za mlajše člane v Belgijo (dirka po Flandriji). Manjkal bo tudi Matej Mohorič (Sava), ki je pred kratkim na treningu trčil v vozilo in si pri tem natrgal mišico. Svetovni prvak med mladinci mora še kakšnih deset dni mirovati, da sanira poškodbo in na dirki zagotovo ne bo nastopil. Na dirki druge kategorije zaradi pravil Mednarodne kolesarske zveze ne smejo nastopiti kolesarji, ki so člani katere izmed ekip s Pro Team licenco. Na dirki lahko pričakujemo 30 slovenskih kolesarjev od katerih jih 8 nastopa za avstrijske klube. To so Jure Golčer, Jan Tratnik (oba Tirol), Andi Bajc, Dejan Bajt, Robert Jenko (vsi RSC Amplatz), Matej Marin (RC Arbo Wels Gourmetfein, Boštjan Rezman (Vorarlberg) in Žan Podgornik, ki je član ekipe Arbo Rapso Knittelfeld. Član kolesarskega kluba Rijeka je Dušan Nemanič. Znano je, da bodo barve ekipe Radenska branili Jaka Bostner, Marko Pavlič, Uroš Repše, Jure Miškulin, Tadej Hiti, Blaž Žakelj in Martin Otoničar. Za Savo bodo na dirki nastopili Tadej Valjavec, Žiga Grošelj, Matej Razingar, Nace Korošec, Tadej Logar, Nik Burjek in Žiga Marolt. Sestava ekipe Adria Mobil še ni znana, a je znano, da ekipa na dirko zagotovo prihaja z najmočnejšo zasedbo v tem trenutku. Ali bo slovenskim kolesarjem uspelo nadaljevati niz slovenskih zmag na dirki oz. ali bomo prvič na najvišji stopnički zmagovalnega odra v Šenčurju videli tujca, bo znano v nedeljo okrog 16. ure popoldne.

Ne spreglejte