Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 3. 2014,
18.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Joaquim Rodriguez

Četrtek, 27. 3. 2014, 18.03

8 let

Van Garderen zmagovalec etape, Rodriguez ostaja vodilni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Američan Tejay ban Garderen je zmagovalec 4. etape kolesarske dirke po Kataloniji (2.WT). Španec Joaquim Rodriguez ostaja vodilni v skupnem seštevku. Polanc in Mezgec v ozadju.

Na dirki je bila na sporedu kraljevska etapa, ki je potekala v slabih vremenskih razmerah. Kolesarji so morali v 166 kilometrov dolgi etapi prekolesariti pet kategoriziranih vzponov, katerih skupna dolžina je znašala kar 63 kilometrov! V etapi, ki se je končala z 12 kilometrov dolgim ciljnim vzponom, niso nastopili Carlos Alberto Betancur (vročina), Christopher Horner (tendonitis) in Thomas Danielson. Na desetem kilometru je glavnina dovolila pobeg skupini štirih kolesarjev. Thomas De Gendt (Omega Pharma-Quick Step), Ruben Plaza (Movistar), Stef Clement (Belkin) in Maxime Mederel (Europcar) so si hitro prikolesarili štiri minute prednosti pred glavnino. Na čelu te so bili kolesarji ruske ekipe Katjuša, ki so branili majico vodilnega, v kateri je kolesaril Joaquim Rodriguez. De Gendt je bil kot zadnji ubežnik ujet na začetku ciljnega vzpona. S tem sta najboljše opravila 25.letni Tejay van Garderen, ki je v šprintu premagal Francoza Bardeta. Za Garderna, ki je dirko po Omanu končal na 2. mestu, je to prva zmaga v letošnji sezoni. Alberto Contador je z zaostankom treh sekund osvojil 3. mesto, medtem ko je Rodriguez etapo končal na 4. mestu in zadržal majico vodilnega v skupnem seštevku dirke.

Oba Slovenca, ki nastopata na dirki, sta etapo končala. Jan Polanc je zaostal 20, Luka Mezgec pa 27 minut. V ekipi Lampre-Merida so ostali brez obeh kapetanov saj je Horner odstopil zaradi težav s tendonitisom, medtem ko je imel Przemyslaw Niemiec želodčne težave in je stežka končal etapo. "Ni mi bilo potrebno biti ob moštvenem kolegu, a sem imel tudi sam bolj prazne noge in ni šlo kot sem pričakoval. Svoje je dodalo še slabo vreme in si hitro tam, kjer sem bil," je za Sportal povedal Polanc. Petkova 5. etapa bo veliko lažja kot današnja kraljevska. Kolesarje čaka razgibana etapa, ki bo imela v zaključku na sporedu kategorizirani vzpon druge kategorije. Klanec bo dolg 6,3 kilometra z maksimalnim 7 odstotnim naklonom. Od vrha vzpona bo do cilja še 8,9 kilometra. "Današnjo etapo sem preživel z manj napora kot sem sprva pričakoval. Petkova etapa bo zanimiva vse do zadnjega. Dal bom vse od sebe, da čim boljše zaključim vzpon. Vsekakor bom moral nato čim prej priti naprej, a časa bo zelo malo. Vsekakor se pa ne bom vnaprej predal," je za Sportal povedal Mezgec.

Ne spreglejte