Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 8. 2014,
11.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Tanja Žakelj

Ponedeljek, 11. 8. 2014, 11.05

8 let

Tanja Žakelj: V sebi sem čutila pravo tekmovalnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič sta po junijskem evropskem prvenstvu v gorsko-kolesarskem olimpijskem krosu, ko sta bili prva in druga, zadržali dobro pripravljenost.

Najprej sta bili na tekmi svetovnega pokala v Kanadi šesta in sedma, prejšnji konec tedna v ZDA pa druga in peta. Visoko sta tudi v skupnem seštevku.

V kanadskem Mont-Sainte-Annu je bila Klemenčičeva v položaju za najvišja mesta, vendar je po težavah s sedežem izgubila stik z vrhom, na koncu pa prikolesarila do sedmega mesta. Tik pred njo je bila Žakljeva, ki je teden dni pozneje naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala predala Švicarki Jolandi Neff. Ta je v ameriškem Windhamu končala na četrtem mestu, kar ji je zadoščalo za zmago, Žakljeva pa je bila druga.

"V sebi sem čutila pravo tekmovalnost kot na najboljših dirkah v lanski sezoni," je po dirki povedala Žakljeva in nadaljevala: "Dobro sem premislila, vedela sem, da bo tesna dirka. Izkušnje z velikih dirk sem obrnila sebi v prid in na koncu osvojila fantastično drugo mesto, s katerim sem izredno zadovoljna. Proga je zelo selektivna, spusti niso tehnično zahtevni in zato se tam ne morejo narediti razlike. Karakteristike proge sem obrnila sebi v prid, vedela sem, da sem močna v klanec. Tekmice sem poskušala nadzorovati, na delih, kjer se je dalo, sem prenašala visoko hitrost. Na spustih sem bila večino časa v ospredju, le ob koncu tretjega kroga sem se vozila v zavetrju. Dirka je bila tako odvisna le od mene, nisem delala napak, jo tekoče odpeljala in to se je obrnilo v moj prid."

Evropska prvakinja je v skupnem seštevku še vedno visoko, od tretjega mesta pa do drugega, na katerem je Kanadčanka Catharine Pendrel, zmagovalka dirke v Windhamu, pa jo ločita le dve točki. Klemenčičeva je deseta, zadnja tekma svetovnega pokala v sezoni 2014 pa bo od 21. do 24. avgusta v francoskem Meribelu.

Ne spreglejte