Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2014,
17.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 2. 2. 2014, 17.52

8 let

Stybar do tretjega naslova svetovnega prvaka v ciklokrosu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Osemindvajsetletni Čeh Zdenek Stybar je novi svetovni prvak v ciklokrosu. Za Stybarjem, ki zadnje tri sezone nastopal le na cestnih dirkah, sta 2. in 3. mesto osvojila Sven Nys in Kevin Pauwels.

Vsekakor je Zdenek Stybar, ki je po osvojitvi drugega naslova svetovnega prvaka leta 2011 začel nastopati le na cestnih dirkah, tekmece držal v šahu vse do zadnjega. Šele v četrtek je potrdil, da bo nastopil na letošnjem prvenstvu, kar je pomenilo, da je nanj dobro pripravljen. Vse do polovice današnje dirke v lepem sončnem vremenu so bili v ospredju skupaj branilec naslova svetovnega prvaka Sven Nys, domačin Lars Van Der Haar, Francoz Francis Mourey in Zdenek Stybar. Od takrat pa sta v igri za zmago ostala le še Sven Nys in Zdenek Stybar. Uprizorila sta izjemen boj, v katerem je vsak izmed njiju enkrat pristal na tleh. Drug drugemu sta poskušala neštetokrat pobegniti, a sta v zadnjega od osmih krogov krenila skupaj. Ob napadu Stybarja, ta je vso dirko pritiskal na tekmece, je majhno tehnično napako storil Nys, ki je zaostal za nekaj metrov na spustu in mu vse do cilja ni več uspelo uloviti Stybarja. Član ekipe Omega Pharma-Quick Step se je veselil svojega tretjega naslova svetovnega prvaka med člani. Nys, ki je bil prav tako blizu svojemu tretjemu naslovu, je zasedel 2., Kevin Pauwels pa 3. mesto.

Stybar je v letošnji sezoni dirk v ciklokrosu nastopil na šestih preizkušnjah v obdobju tik pred novim letom in po njem. Tam je potrdil, da je še vedno izjemen tekmovalec v tej kolesarski disciplini, a nihče ni pričakoval, da bi danes lahko spet postal svetovni prvak. Vsi preostali tekmeci namreč skoraj pol leta nastopajo le na teh dirkah. Na dirki mlajših članov je bil najboljši Belgijec Wout Van Aert.

Ne spreglejte