Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 7. 2018,
16.20

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič Jani Brajkovič

Sobota, 14. 7. 2018, 16.20

5 let, 9 mesecev

70. kolesarska dirka po Avstriji (zadnja etapa)

Še tretja etapna zmaga za Viscontija, Hermans zmagovalec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Matej Mohorič | Foto Sportida

Foto: Sportida

V Welsu se je končala 70. kolesarska dirka po Avstriji. Zadnja etapa ni prinesla posebej razburljivih dogodkov v boju za skupno zmago, Belgijec Ben Hermans, kolesar ekipe Israel Cycling Academy, je zanesljivo ubranil vodstvo. Etapne zmage, svoje tretje na dirki, se je veselil tekmovalec Bahrain Meride Italijan Giovanni Visconti.

"Po dolgem času dirko zapuščam stoodstotno zadovoljen. To je bil eden od najboljših tednov moji karieri," je bil po novi etapni zmagi zadovoljen Giovanni Visconti, ki je prav v zadnji etapi v razvrstitvi po točkah prehitel moštvenega kolega, Slovenca Mateja Mohoriča, ki je za njim zaostal za tri točke.

Sportal Mohorič spet napadel na spustu, na koncu v Sonntagbergu četrti

"Danes posebno težkega dela nisem imel, zato je mogoče veselje manjše, kot je bilo, ko sem prišel v skupno vodstvo. Zmaga pomeni moj največji uspeh v karieri," je dejal Hermans, ki je bil leta 2015 na tej dirki že drugi. Tokrat je drugouvrščenega domačina Hermanna Pernsteinerja, prav tako kolesarja Bahrain Meride, premagal za 18 sekund, kljub temu pa Avstrijec ni bil razočaran: "Hermans je bil ta teden močnejši, mogoče bi bilo drugače, če mi ne bi nagajala poškodba rame. Hvala ekipi za izvrstno delo in pomoč, ekipno gledano smo bili najmočnejši. Zagotovo bom pa še imel priložnosti za zmago tudi v naslednjih letih."

Jani Brajkovič je dirko po Avstriji končal na 18. mestu. | Foto: Vid Ponikvar Jani Brajkovič je dirko po Avstriji končal na 18. mestu. Foto: Vid Ponikvar

Slovenci v zadnji etapi vidnejšega uspeha niso zabeležili, v skupnem seštevku pa je bil najboljši med njimi kolesar Adrie Mobila Jani Brajkovič, z zaostankom sedmih minut in osmih sekund je zasedel 18. mesto. Mohorič, zmagovalec prve etape, je bil 33., njegov zaostanek je znašal 23:48.

Ne spreglejte