SiolNET. Sportal Kolesarstvo
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

S skoliozo in presajenim delom gležnja do naslova svetovne prvakinje

2

termometer

Lynne Anderson ne bo zlahka pozabila včerajšnjega dne. Po vseh zapletih z izgubljenim kolesom je 56-letnica, ki boleha za skoliozo, na svoji prvi mednarodni dirki postala svetovna prvakinja.

"O moj bog! Svetovna prvakinja je," se je pridušal njen mož David, po poklicu bančni svetovalec, ki ga je bilo zaradi evforičnosti včeraj na ulicah blizu Kristalne palače v BTC težko zgrešiti. Zakonca Anderson prihajata iz St. Louisa. Ona se ukvarja z osebnim trenerstvom, on je bančni svetovalec.

Košarkarica in članica ameriške triatlonske reprezentance Lynne je športnica že vse življenje. Na kolidžu se je ukvarjala s košarko, nato je uspehe nizala kot članica ameriške triatlonske ekipe. Na najbolj peklenskem triatlonu izmed vseh, ironmanu na Havajih, je končala na izvrstnem petem mestu.

Skolioza, disk in presajeni del gležnja Seveda so ti dosežki že sami po sebi fenomenalni, a če poleg tega poznamo še dejstvo, da gospa boleha za skoliozo (nefiziološka ukrivljenost hrbtenice zaradi mišičnih ali kostnih okvar), da ima v hrbtenici disk ter da so ji s pomočjo eksperimentalne operacije presadili del gležnja z noge pokojnega 22-letnika, je njen dosežek še toliko bolj dragocen.

"Lynne obožuje kolesarstvo! Tekmuje z zvito hrbtenico, diskom v hrbtenici in presajenim delom gležnja in to jo dela še bolj posebno. Poleg tega je bila druga tudi v mlajši kategoriji, ženske od 55 do 54 let, in ne samo v svoji!" je navdušeno razlagal njen mož David, medtem ko je potrpežljivo čakal, da nova lastnica mavrične majice protidopinški komisiji odda svoj vzorček.

Izgubljeno kolo in poznejši štart Da bi bila zgodba še bolj nenavadna, so Andersonovi na letalu izgubili kolo, tako da je to v Ljubljano pripotovalo šele tisto dopoldne, ko je kolesarje na Kongresnem trgu čakal kronometer. "Kolo je dobila šele ob 10. uri, štart kronometra pa je bil pol ure pozneje. Prijazni organizatorji so ji omogočili poznejši štart. Še sreča, na koncu je brez kronometrskih nastavkov zasedla odlično 4. mesto, in to šele na svojem 3. kronometru," je našteval David in se pohvalil, da sta z ženo v zadnjih dneh z mrzličnim nakupovanjem krepila slovensko gospodarstvo.

Plus za slovensko gospodarstvo "Kupila sva ji nova oblačila, niti kolesarskih nogavic ni imela, nato pa je dan pred cestno dirko uničila še kolesarke čevlje in tudi te sva kupila nove," je bruhalo iz ust energičnega možakarja, ki po dobri ameriški navadi ni pozabil niti na laskanje na račun naše lepe domovine.

"V Sloveniji je res enkratno. Opazil sem, da je kolesarstvo izredno priljubljeno. Vsi so na kolesu. Celo v trgovino se vozite s kolesom," je bil navdušen Američan, na hitro pa je omenil še, da sta z ženo med kratkim obiskom naše domovine srečala cel kup znanih športnikov. "Od Luke Mezgeca, ki se mi je celo podpisal na klobuk, do Tanje Žakelj in vašega olimpionika Mira Cerarja," je našteval Američan.

S svetovnega naravnost na državno prvenstvo Lynne Anderson, ki se je na svetovno prvenstvo uvrstila kot ameriška državna prvakinja – na tekmi je kolesarila v majici ameriške prvakinje – tudi po napornem koncu tedna ne bo imela časa za počitek. Že čez štiri dni jo namreč v Salt Lake Cityju čaka državno prvenstvo amaterskih kolesarjev, kjer bo branila lanski državni naslov, prihodnje leto pa svetovnega na Danskem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin