Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 8. 2020,
17.46

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

Egan Bernal

Torek, 4. 8. 2020, 17.46

3 leta, 8 mesecev

Rogličev tekmec ima razlog za veselje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Egan Bernal | Egan Bernal je prišel do skupne zmage. | Foto Reuters

Egan Bernal je prišel do skupne zmage.

Foto: Reuters

Kolumbijski kolesar Ineosa Egan Bernal, ki bo na letošnji Dirki po Franciji eden izmed tekmecev našemu Primožu Rogliču na pohodu do rumene majice, se veseli svoje prve letošnje zmage na večdnevnih dirkah. Po štirih etapah je bil najboljši na dirki La Route d'Occitanie, ki sicer ni bila najvišje kategorije, a je zbrala kar nekaj zvenečih imen športa, predvsem specialistov za gorske preizkušnje.

Lanski zmagovalec si je zmago zagotovil v ponedeljkovi kraljevski etapi, v zadnji, ki se je končala z 1,4 kilometra dolgim vzponom, pa je ubranil vse napade, zasedel četrto mesto in še povečal prednost pred drugouvrščenim moštvenim kolegom Rusom Pavlom Sivakovom. Ta je v skupnem seštevku na koncu znašala 17 sekund. Tretje mesto v skupnem seštevku je zasedel še en Rus, Aleksandr Vlasov.

"Sem kar presenečen, v kako dobri formi sem, še bolj pa zadovoljen s tem, kako deluje ekipa. Optimistično zrem naprej, Criterium Dauphine je moj naslednji cilj," je po zmagi dejal Egan Bernal, ki so ga v zadnji etapi prehiteli zmagovalec Francoz Benoit Cosnefroy (AG2R La Mondiale), Nizozemec Bauke Mollema, oba sta imela na cilju dve sekundi prednosti, in še en domačin Thibaut Pinot, ki je imel enak čas kot Kolumbijec.

Britanec Chris Froome tudi tokrat ni bil v ospredju, zaostal je štiri minute, a zaradi neuspeha ni razočaran. Pravi, da ima pred Tourom še dosti časa, da popravi formo in da se v boju za kapetanski trak na Dirki po Franciji ne bo predal. Bernal je bil tokrat močnejši. Se je pa, po ocenah vodstva ekipe, Froome v kraljevski etapi na zaključnem vzponu zelo izkazal kot pomočnik, zato ima veliko zaslug za zmago Bernala.

"V kraljevski etapi je potekalo vse tako, kot smo se dogovorili, največ pa je Bernalu pomagal prav Froome," so menili pri Ineosu.

Ne spreglejte