Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 12. 2014,
22.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Astana

Ponedeljek, 8. 12. 2014, 22.15

6 let, 6 mesecev

Razvpiti dr. Ferrari na obisku pri Astani? Ferrari zanika, Astana molči.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Italijanski časnik Gazzetta dello Sport je danes lansiral pravo medijsko bombo, v kateri razvpitega zdravnika Micheleja Ferrarija povezuje s kolesarji Astane. Ferrari trditve zavrača, Astana molči.

Novinar italijanskega časnika Gazzetta dello Sport, ki v današnji izdaji opisuje srečanje med kontroverznim italijanskim zdravnikom in kolesarskim trenerjem Michelejem Ferrarijem in kolesarji Astane, to naj bi se zgodilo novembra lani v njihovem središču za trening v kraju Montecatini Terme v Italiji, se sklicuje na izsledke dalj časa trajajoče preiskave, ki jo izvaja protidopinška komisija pri Italijanskem olimpijskem komiteju.

Skrivnostno nočno srečanje

Ta ima med svojim obsežnim dokaznim gradivom tudi fotografije, iz katerih je jasno razvidno, da se je razvpiti dr. Ferrari, ki sta mu ameriška protidopinška agencija (USADA) in Italijanski olimpijski komite (CONI) zaradi uporabe prepovedanih substanc do smrti prepovedala udejstvovanje v športu, "neke novembrske noči srečal z nekaterimi kolesarji Astane".

Astana molči

Vodstvo kazahstanske ekipe, ki se zadnje tedne spopada s hudimi obtožbami na račun dopinških igric (v vrstah Astane z licenco World Tour so odkrili že dva grešnika, v kontinentalni ekipi, ki so ji že odvzeli licenco, pa tri), in ji grozi celo odvzem licence WorldTour (končna odločitev komisije bo znana v sredo), se na trditve italijanskega časnika še ni odzvalo.

Ferrari piše in zanika

Se je pa zato na "zadnje medijske oslarije," kot se je izrazil, ostro odzval 61-letni Ferrari, ki je največjo medijsko pozornost v karieri pridobil na račun sodelovanja s še eno razvpito osebnostjo iz sveta kolesarstva, Lanceom Armstrongom.

V svojem blogu je najostreje zanikal poročanje o srečanju ("ponoči ali na dnevni svetlobi, kar vam je ljubše") s člani ekipe Astana v kraju Montecatini Terme, ki naj bi ga nazadnje obiskal pred 20 leti, ko ga je tja zanesla želja po okušanju njihovih znamenitih vafljev.

CONI je v zadnjih treh letih sankcionirala že več kolesarjev, ki so bili v stiku s Ferrarijem, vključno z Michelejem Scarponijem (takrat članom ekipe Lampre, danes Astane), ki ga je konec leta 2012 doletela trimesečna prepoved nastopanja, Filippom Pozzatom (Lampre-Merida) in Giovannijem Viscontijem (Movistar).

Ne spreglejte