Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2008,
15.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2008, 15.00

8 let

Ponovno Grega Bole

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Kranju je bila na sporedu kolesarska dirka Po ulicah Kranja. Ponovno je prvi ciljno črto prečkal Grega Bole, ki je zopet premagal Jureta Kocjana in Alda Ina Ilešiča.

Kolesarska karavana v kateri so manjkali kolesarji ekipe Liquigas je bila popolnoma ista kot na včerajšnji dirki prve kategorije za VN Kranja. Organizatorjem je uspelo na današnjo dirko privabiti še kolesarje slovenske ekipe Motomat, hrvaške ekipe Loborika ter Slovenca Janija Brajkoviča (Astana). Vrstni red na koncu dirke je bil popolnoma enak kot včeraj. V ciljnem šprintu je ponovno slavil Grega Bole, ki je bil zopet boljši od Jureta Kocjana in Alda Ina Ilešiča.

Kolesarji so morali na današnji dirki, ki sicer ni kategorizirana s strani Mednarodne kolesarske zveze, kar petindvajsetkrat preko Jelenovega klanca. Večji del dirke so bili v begu Kristjan Đurasek (Perutnina Ptuj), Francesco Reda (NGC Medical) in Prmžeslav Niemec (Miche). Glavnina jih je ulovila pred zadnjimi tremi krogi. Nato je še nekaj kolesarjev poskušalo pobegniti, a glavnina ni dovolila presenečenja.

V zadnjem krogu je skozi center Kranja uspel pobegniti Kristjan Koren, ki si je uspel prikolesariti deset sekund prednosti pred glavnino. Kolesarji ekipe NGC Medical so poskrbeli, da je bil Koren ujet dobrih tristo metrov do cilja. V šprintu je najboljše svoje delo opravila ekipa Adria Mobil, ki je Boleta pripeljala na prvo pozicijo pred zadnjima dvema ovinkoma pred ciljem. Jure Kocjan je bil danes veliko bližje Boletu, ki ni slavil tako prepričljivo kot včeraj.

''Saj sem zadovoljen, a vseeno ostaja grenak priokus. Ves čas smo imeli potek dirke pod nadzorom. Ogromno je bilo sprememb ritma in tudi dirka sama je bila zelo nervozna. Žal mi je Korena, ki je bil ujet tik pred ciljem,'' je za Sportal povedal Jure Kocjan.

''Danes sem bil veliko bolj aktiven med dirko kot včeraj. Ves čas sem čutil prisotnost Kocjana, ki je bil vseskozi za menoj. V zadnjem krogu je ekipa zopet delovala brezhibno. Na pomoč nam je priskočil še Brajkovič. Kot zadnji mi je potegnil Zrimšek, in ko sem se pred ovinkom ozrl nazaj je bil za menoj le Kocjan. Nato me je prijel še krč v šprintu, a sem vseeno uspel doseči novo zmago,'' je povedal 23 letni Grega Bole, ki optimistično pričakuje nastop na bližajoči se dirki Po Sloveniji.

Poleg kolesarjev v kategoriji Elite so v Kranju nastopili še kolesarji ostalih kategorij. Pri dečkih C je slavil Jon Božič (Adria Mobil), pri dečkih B je slavil David Per (Adria Mobil), pri dečkih A pa Simon Komperšak (TBP Lenart). Pri mlajših mladincih je slavil Jan Polanc (Sava), pri starejših mladincih pa Tomaž Bauman (Perutnina Ptuj).

Utrinki z dirke:







Ne spreglejte