Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 2. 2014,
21.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Polanc Simon Špilak kolesarstvo

Nedelja, 16. 2. 2014, 21.25

8 let

Polanc in Špilak na dirki po Algarvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na jubilejni 40. kolesarski dirki po Algarvu (2.1) bosta slovenske barve zastopala Jan Polanc in Simon Špilak. Lansko zmago bo branil Nemec Tony Martin.

Tudi na letošnji dirki, ki bo imela na sporedu pet etap v skupni dolžini 690 kilometrov, bo na sporedu posamičen kronometer. Na dirki, ki se bo začela v sredo, bodo nastopili kolesarji 21ekip, od katerih jih ima osem licenco WorldTour. Nemec Tony Martin bo imel znova priložnost, da z odličnim nastopom na kronometru in dobrim dirkanjem v preostalih etapah osvoji že svojo tretjo zmago na dirki. Prva in peta etapa sta tisti, ki bi se lahko končali s ciljnim šprintom glavnine. Druga etapa je že nekoliko bolj razgibana, medtem ko ni povsem ravna niti trasa posamičnega kronometra, ki bo na sporedu v 3. etapi. Poleg posamičnega kronometra bo odločilna tudi 4. etapa, v kateri bodo v zadnji tretjini na sporedu trije kategorizirani vzponi. Končala se bo s ciljnim vzponom in bo tudi določila skupnega zmagovalca dirke. Zadnja 5. etapa, ki bo na sporedu v nedeljo, glede na profil ni tako zahtevna, da bi se ob pričakovanem razpletu etape še lahko kaj spremenilo v skupnem seštevku.

Poleg Martina se bodo za zmago v skupnem seštevku dirke potegovali tudi Wilco Kelderman, Steven Kruijswijk (oba Belkin), Rui Costa, Christopher Horner (oba Lampre-Merida), Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-Quick Step), Alberto Contador, Rafal Majka (oba Tinkoff-Saxo), Simon Špilak (Katjuša), Jan Barta (NetApp-Endura) in še kdo, ki je v tem trenutku boljše pripravljen kot konkurenca. Sezona se je namreč šele dobro začela in ni veliko kolesarjev, ki so že zdaj v najboljši formi. Poleg Simona Špilaka, ki je v zadnjih letih vedno odlično dirkal v spomladanskem delu sezone, bo na dirki nastopil tudi Jan Polanc (Lampre-Merida). Na dirki bo imel ob sebi dva izjemna kolesarja (Costa in Horner), ki jim bo poskušal pomagati po najboljših močeh.

Ne spreglejte