Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2008,
20.29

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 5. 4. 2008, 20.29

8 let, 4 mesece

Mugerli se vrača na sceno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Po več kot mesecu dni tekmovalnega premora se je na kolesarske dirke vrnil Matej Mugerli, ki je na dirki za veliko nagrado Miguela Induraina osvojil 16. mesto.

Enodnevna dirka ekstra kategorije, ki je bila dolga 199 kilometrov, služi kot uvod v etapno dirko po Baskiji, ki se bo pričela v ponedeljek. Na njej bodo nastopili kolesarji vseh osemnajstih ekip Pro Toura. Tudi na tej dirki bo nastopil Mugerli, ki se je kljub nekaterim obljubam vodstva Liquigasa na dirke vrnil šele sedaj. Moral bi nastopiti že na dirki Pariz-Nica, a je kljub predhodnim obljubam vse do današnje dirke ostal doma.

Današnja dirka je kolesarje vodila preko štirih gorskih ciljev. O zmagovalcu je odločal ciljni vzpon, na katerem je Nemec Fabian Wegmann osvojil že svojo drugo zmago na tej dirki. Prvič je slavil leta 2006. Odlično je na svoji prvi dirki po več kot mesecu dni nastopil Matej Mugerli. "Nisem vedel, kaj lahko pričakujem. Dolgo časa sem bil brez dirk in nisem vedel kako močne bodo noge. Kljub temu, da sem 25 kilometrov pred ciljem zaradi okvare menjal kolo, sem zadovoljen z rezultatom. Sedaj lahko povsem miren pričakujem nastop na dirki po Baskiji," je za Sportal povedal Mugerli.

Ne spreglejte