Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 10. 2012,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kolesarstvo

Sobota, 20. 10. 2012, 14.38

8 let

Lotto-Belisol nadaljuje z isto ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Znanih je 27 kolesarjev belgijske kolesarske ekipe Lotto-Belisol, ki bo prihodnjo sezono nadaljevala s povsem isto ekipo kot letos. Izjema je le Iranec Mahdi Sohrabi, ki zapušča ekipo.

Ekipa je pred pričetkom letošnje sezone pričela povsem znova, saj je lanska ekipa Omega Pharma-Lotto razpadla na dva dela. En del kolesarjev se je pridružil ekipi Omega Pharma-Quick Step, medtem ko je drugi del ekipe ostal v ekipi, ki sta jo letos sponzorirala belgijska nacionalna loterija Lotto in Belisol. Slednji je proizvajalec oken in vrat. Poleg tega je ekipo zapustil serijski zmagovalec največjih kolesarskih dirk v lanski sezoni Philippe Gilbert. A njegov odhod je znalo vodstvo ekipe uspešno nadomestiti saj so vse sile usmerili v pomoč Nemcu Greiplu, ki je letos slavil 19 zmag. Sicer je ekipa bila povsem brez uspeha na spomladanskih klasikah, a nameravajo izkupiček popraviti v sezoni 2013. Ekipa je v večji meri namenjena belgijskim kolesarjem.

Belgijec Marc Sergaent je v intervjuju za francosko spletno stran Velochrono med drugim dejal, da "kljub temu, da Jurgen Van den Broeck ni uspel doseči nobene zmage, ne moremo reči, da je bila sezona slaba. S sezono smo zadovoljni čeprav se je pričela slabše kot smo pričakovali. Uspeli smo narediti veliko saj smo z Greiplom slavili veliko etapnih zmag, med drugim tudi na Touru. Edina slaba stran sezone so bile spomladanske klasike. V prihodnji sezoni si želimo manj poškodb in dobro dirkanje Greipla. Verjamem, da je sposoben zasijati v polnem sijaju tudi na dirki Milano-San Remo in Gent-Wevelgem." O tem, da se ekipa ne bo okrepila s katerim izmed novih kolesarjev je Sergaent dejal: "Pred letošnjo sezono so kolesarji podpisali dvoletne pogodbe. Poleg tega smo s svojimi kolesarji osvojili dovolj točk, da bomo lahko uvrščeni med najboljših 15 ekip na svetu, kar nam avtomatsko zagotavlja Pro Team licenco. Sicer smo imeli nekaj administrativnih težav, a smo slednje že rešili." V letošnji sezoni so kolesarji ekipe slavili 27 zmag.

Ne spreglejte