Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 2. 2014,
18.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Michal Kwiatkowski

Torek, 11. 2. 2014, 18.53

8 let

Kwiatkowski potrdil, da bo spomladi zelo nevaren

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poljak Michal Kwiatkowski je zmagovalec enodnevne kolesarske dirke Trofeo Serra de Tramuntana (1.1). Simon Špilak, ki je bil edini Slovenec na dirki, je zasedel 33. mesto.

Po dveh dirkah, na katerih so na svoj račun prišli šprinterji, se je 23. izziv Majorke nadaljeval s 153 kilometrov dolgo dirko, v kateri je bilo na sporedu pet kategoriziranih gorskih ciljev. Od obeh Slovencev, ki nastopata na dirkah, je bil na štartu le Simon Špilak. Na 33. kilometru je glavnina dovolila pobeg skupini šestih kolesarjev, ti so si hitro prikolesarili devet minut prednosti. Na čelo glavnine so se nato postavili kolesarji ekipe Sky z Bradleyjem Wigginsom na čelu. Od ubežnikov sta bila najdlje na begu Antonio Piedra (Caja Rural-Seguros RGA) in Javier Mejias (Novo Nordisk), ujeli so ju na zadnjem vzponu na dirki. Tam sta glavnini pobegnila Michal Kwiatkowski in Sergio Luis Henao. Na koncu spusta, od koder je bilo do cilja še dobrih 10 kilometrov, so bili v ospredju Michal Kwiatkowski, Sergio Luis Henao, Antonio Piedra, Javier Mejias, Tanel Kangert, Petr Vakoc in Pablo Torres.

Aktualni poljski prvak Michal Kwiatkowski je bil tisti, ki mu je šest kilometrov do cilja uspel odločilen pobeg. Triindvajsetletni član belgijske ekipe Omega Pharma-Quick Step je slavil suvereno zmago in s tem napovedal, da bo tudi v letošnji sezoni prekrižal načrte marsikateremu kolesarju, močnejšemu na papirju. Ciljni šprint skupine 19 kolesarjev, ki se je bojevala za drugo mesto, je dobil Norvežan Edvald Boasson Hagen. Tretji je bil Italijan Francesco Gavazzi. Kolesarji ekipe Omega Pharma-Quick Step so tokrat nastopili izjemno, saj so bili na prvih šestih mestih kar štirje kolesarji. Simon Špilak je dirko končal na 33. mestu. V sredo bo na sporedu zadnja enodnevna dirka na Majorki, ki se skupaj točkujejo za lovoriko 23. izziv Majorke. Na njej bosta nastopila tudi Simon Špilak in Jan Polanc.

Ne spreglejte