Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 6. 2010,
21.12

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 19. 6. 2010, 21.12

8 let, 1 mesec

Komu zadnja etapa kolesarske dirke Po Sloveniji?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ob normalnem razpletu 4. etape dirke Po Sloveniji bo zmago v skupnem seštevku slavil Vincenzo Nibali. V zadnji etapi se tako obeta le boj za etapno zmago.

Nibali je v 3. etapi upravičil vlogo favorita in si prikolesaril dovolj prednosti, da se lahko mirno poda na štart zadnje etape v Brežice. Mirni pa ne bodo v kar nekaterih slovenskih klubih, katerih kolesarji niso dosegli zastavljenih ciljev. Slednje so dosegli le v taboru kolesarjev Save. Daleč od pričakovanega so bili v taboru ekipe Adria Mobil. Ravno to ter že tradicionalni cilj dirke v Novem mestu uvršča Marka Kumpa med največjega favorita za zmago v etapi.

V 157 kilometrov dolgi etapi bodo zopet na sporedu trije leteči in dva gorska cilja. Na slednjih se bosta za preostale točke in pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih borila Francoz Stephan Rossetto (Vacansoleil) in Luka Rakuša (Obrazi Delo Revije). Ne gre pričakovati, da se bo v boj vmešal tudi Vincenzo Nibali, ki je trenutno vodilni tudi v tem točkovanju.

Odprt je tudi še boj za modro majico najboljšega po točkah. V etapi bo na razpolago največ 40 točk kolikor jih lahko vknjiži zmagovalec treh letečih in končnega cilja. Največ možnosti, da osvojita to lovoriko imata Grega Bole in Giovanni Visconti. Teoretične možnosti ima tudi Daniele Bennati. Ob normalnem razpletu etape je končan tudi boj za belo majico, ki je tako kot lani na ramenih Blaža Furdija.

Vendar je za zadnjo etapo napovedano slabo vreme kar pomeni, da bo lahko prišlo še do kakšnih sprememb. Zelo pomembni bodo zaključni krogi v Novem mestu, kjer lahko samo en padec vse postavi na glavo. Vsekakor se obeta hitra druga polovica etape z zahtevnim zaključkom v zadnjih petstotih metrih etape. In zagotovo bo kar nekaj šprinterjev tvegalo morebitni padec za dosego etapne zmage. Francesco Chicchi, Danilo Hondo, Marko Kump, Jure Zrimšek bodo verjetno tisti, ki bodo tvegali več kot recimo Grega Bole, Borut Božič in Daniele Bennati.

Ne spreglejte