Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 8. 2012,
18.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Kocjan

Torek, 14. 8. 2012, 18.00

7 let, 12 mesecev

Kocjanu etapa in rumena majica vodilnega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenec Jure Kocjan je zmagovalec 1. etape in prvi vodilni v skupnem seštevku 45. kolesarske dirke Tour du Limousin (2.HC). S tem je Kocjan prekinil 28 mesecev dolg zmagovalni post.

Na dirki ekstra kategorije, ki se tradicionalno prične in konča v Limogesu, slovenske barve zastopa le Jure Kocjan. Član ekipe Team Type 1-Sanofi je na dirki blestel že lani, ko jo je končal na 6. mestu v skupnem seštevku. Poleg tega je zasedel 11., 3., 4. in 2. mesto v posameznih etapah. Po tridesetih kilometrih 162 kilometrov dolge tokratne etape so glavnini uspeli pobegniti Freddy Bichot (Verandas Rideau-Super U), Dimitri Champion (Bretagne Schuller), Guillaume Bonnafond (Ag2r-La Mondiale), Thomas Vaubourzeix (La Pomme Marseille), David Le Lay (Saur-Sojasun), Stefano Borchi (Farnese Vini-Selle Italia) in Mirko Selvaggi (Vacansoleil-DCM). Ubežniki so imeli 80 kilometrov do cilja dve minuti prednosti pred glavnino. V etapi so bili na sporedu trije kategorizirani klanci s katerimi so ubežniki opravili pred glavnino. Slednja jih je predvsem po zaslugi kolesarjev ekipe Europcar ulovila 26 kilometrov do cilja.

V nadaljevanju etape je bilo še nekaj poskusov pobega, ki pa so bili neuspešni. V ciljnem šprintu glavnine je prvo letošnjo zmago dosegel sedemindvajsetletni Jure Kocjan, ki je s tem prekinil več kot dve leti dolg zmagovalni post. Zmaga je toliko slajša, saj je Kocjan aprila utrpel hud udarec v stegensko mišico na dirki Valonska puščica. A 'Gorenjec' je vztrajal in se počasi uspel vrniti na nivo, na katerem je bil že v aprilu. ''Zelo sem zadovoljen. Na zmago sem čakal dolgo časa. Bila je čista in lepa. Po katastrofalnem prvem delu sezone je to obliž na rane. Etapa je bila razgibana in dobro sem vedel, da bo v zaključku najbolj nevaren Simon. Čakal sem vse do zadnjega in 150 metrov do cilja švignil mimo njega. Premagal sem ga za dolžino kolesa. O tem, kaj bo v naslednjih etapah, ne vem povedati veliko. Potreboval bom kar nekaj sreče, saj ob sebi nimam ravno najboljših sotekmovalcev. Poleg tega vsi sami potrebujejo dober rezultat, saj so še brez pogodb za prihodnjo sezono,'' je po sijajni zmagi za Sportal povedal Kocjan.

Ne spreglejte