Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 10. 2017,
9.51

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dirka po Franciji Tour de France Tour de France

Ponedeljek, 16. 10. 2017, 9.51

1 leto, 9 mesecev

Dirka po Franciji 2018

Kje bo potekala Dirka po Franciji? Znanih vse več podrobnosti.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Chris Froome Tour de France 2017 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prireditelji kolesarske dirke po Franciji bodo v torek uradno razkrili traso Tour de France 2018, v javnost pa je že pricurjalo nekaj podrobnosti. Dirka, ki se bo zaradi nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji začela teden dni kasneje, naj bi vsebovala kocke klasike Pariz-Roubaix, vzpon na sloviti Alpe d'Huez in gorski kronometer predzadnji dan.

Že pred časom so potrdili, da se bo Tour začel 7. julija v Noirmoutier-en-l'Ileju, naslednji dve etapi bosta namenjeni sprinterjem, zatem pa bo 35-kilometrski moštveni kronometer.

Po uvodnem tednu po Bretaniji bodo kolesarji zavili proti vzhodu na kocke enodnevne klasike Pariz-Roubaix. Med prvim prostim dnem bo karavana opravila transfer proti jugu, kjer se bo dirka nadaljevala v Alpah, vzpon na Alpe d'Huez naj bi bil skoraj zagotovo eden od vrhuncev. Iz Alp bodo kolesarji šli v Pireneje, kjer bo odločilni del dirke, tudi z gorskim kronometrom.

Največje kolesarske preizkušnje bo konec v Parizu 29. julija.

Tour Pariz Dirka po Franciji | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Čeprav se prireditelji vselej trudijo zadržati kakšno skrivnost o trasi, dobro obveščeni lokalni mediji vsako leto dobijo precej točne informacije. Tako so prepričani, da bo Tour 2018 devet dni gostoval na severu, tam naj bi se ena etapa končala v domačem mestu novega predsednika Mednarodne kolesarske zveze Davida Lappartienta.

Francoski mediji so poročali, da obstaja velika verjetnost, da bo trasa z Alpe d'Huezom speljana tako, da bodo kolesarji vzpon premagali dvakrat.

Gorski kronometer predzadnji dan sicer naj ne bi bil preveč zahteven, a bo 29 kilometrov speljanih po zelo razgibanem terenu, poroča kolesarski portal cyclingnews.

Ne spreglejte