Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 10. 2012,
17.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Blaž Jarc

Sreda, 3. 10. 2012, 17.31

8 let

Kittlu drugič zapored Sparkassen Münsterland Giro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nemec Marcel Kittel je zmagovalec enodnevne kolesarske dirke Sparkassen Munsterland Giro (1.1). Na 2. in 3. mestu sta dirko končala Michael Van Staeyen in Dylan Groenewegen.

Že po dvajsetih kilometrih, 196 kilometrov dolge dirke, sta glavnini pobegnila Jan Barta (Team NetApp) in Benjamin Sydlik (Nurtixxion-Abus). Po dobri uri dirkanja sta imela ubežnika že skoraj 7 minut prednosti pred glavnino v kateri so bili kolesarji štiriindvajsetih ekip. Dobrih sto kilometrov do cilja je glavnina že kolesarila nekoliko hitreje in je za ubežnikoma zaostajala le še tri minute in pol. Na stoosemindvajsetem kilometru je Barta ostal sam v ospredju saj mu Sydlik ni mogel več slediti. Glavnini sta medtem pobegnila dva kolesarja, ki sta ulovila Barto, a že 24 kilometrov do cilja je bila vsa glavnina skupaj. Zadnji zelo nervozni kilometri so pripeljali do tega, da se je v glavnini 5 kilometrov do cilja pripetil skupinski padec. V slednjem so jo huje skupili štirje kolesarji.

Zaradi posledic padca je v ospredju ostala le še skupina petindvajsetih kolesarjev. Slednji so se nato v ciljnem sprintu med seboj pomerili za zmago. Že trinajsto v sezoni je vknjižil Marcel Kittel, ki je na tej dirki zmagal že lani. Kot drugi je ciljno črto prečkal Nizozemec Kenny Van Hummel (Vacansoleil-DCM), ki je bil nato zaradi nepravilnosti v sprintu kaznovan s tem, da so ga sodniki prestavili na 15. mesto. Kittlu sta zato družbo na odru za zmagovalce delala Belgijec Michael Van Staeyen in Nizozemec Dylan Groenewegen, ki sta zasedla 2. in 3. mesto. Na dirki, ki sta ja zaznamovala tudi dež in veter, je prvič po padcu na dirki po Veliki Britaniji nastopil tudi Slovenec Blaž Jarc. A tudi tokrat se je zanj dirka končala s padcem. ''V zadnjem krogu me je na kockah en kolesar dobesedno 'pokosil'. Pristal sem v rešilcu saj sem padel na komolec in kolk. Pregledali so mi komolec in očistili rane. To je bila moja zadnja dirka letos. Dejstvo je, da nisem želel na takšen način zaključiti sezone, a tokrat nisem bil nič kriv, da sem pristal na tleh,'' je po dirki za Sportal povedal Blaž Jarc, ki še naslednji dve leti ostaja član ekipe NetApp, ki se bo v letu 2013 imenovala NetApp-Merida. ''Z letošnjo sezono sem zadovoljen. K sreči sem nekajkrat lahko dokazal, da tudi jaz lahko dirkam in ne le pomagam ekipi. Na ta padca v zadnjem mesecu bom skušal čim prej pozabiti. Vsekakor z optimizmom pričakujem pričetek prihodnje sezone,'' je zaključil Jarc.

Ne spreglejte