Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 7. 2014,
23.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bradley Wiggins Dirka po Franciji

Četrtek, 10. 7. 2014, 23.47

8 let

Kako udobne bodo šprintarice prvega favorita?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Menedžer ekipe Sky Dave Brailsford vztrajno zanika obžalovanje odločitve, da na letošnji Tour de France ni uvrstil zmagovalca dirke 2012 Bradleyja Wigginsa. Kdo lahko nadomesti poškodovanega Frooma?

Zakaj Wigginsa ni na Touru?

Bradley Wiggins, britanski kolesar s plemiškim nazivom sir, bi ekipi Sky po sredinem odstopu njenega prvega moža Christopherja Frooma najbrž zelo koristil. Če bi na dirki vseh dirk seveda nastopal.

Po uradni razlagi se v ekipo Sky ni uvrstil zato, ker letošnjo sezono ni niti treniral niti tekmoval s kapetanom ekipe Froomom – ta je moral v zloglasni 5. etapi po dveh padcih in poškodbi zapestja predčasno končati dirko in je že odpotoval proti Monaku, kjer živi –, vse glasnejše pa so tudi govorice, da je razlog v nesoglasjih med dvema alfa samcema Froomom in Wigginsom.

V šprintarice padlega favorita kenijskega rodu je zdaj stopil avstralski kolesar Richie Porte, Froomov prijatelj, pomočnik in trening partner zadnji dve leti, ki bo skušal naskakovati tretjo zaporedno skupno zmago ekipe Sky, a mnogi se vse glasneje sprašujejo, kje za vraga je Bradley Wiggins.

Najkrajši odgovor je: doma. Kjer na Instagramu pridno objavlja fotografije svojih novih kolesarskih pridobitev.

"Imamo fantastičen rezervni načrt"

Skyev menedžer Brailsford, ki se te dni otepa številnih vprašanj o Wigginsu in njegovi odsotnosti na Dirki po Franciji, ostaja odločen: "Če bi mislili, da je Wiggins naš rezervni načrt, potem bi ga za Dirko po Franciji tudi izbrali."

A očitno ni, saj Brailsford trdi, da Wiggins položaja kapetana ne bi zasedel niti, če bi bil eden izmed deveterice v črno-modrih barvah na Touru.

Kot rečeno, v šprintarice velikega Frooma je skočil Avstralec Richie Porte, njegova zamenjava pa je naslednji na hierarhični lestvici, velški kolesar Geraint Thomas.

Pozitivno kljub negativnim dogodkom

Kljub "izgubi" prvega kapetana in dan pozneje še Xabierja Zandia je atmosfera v taboru ekipe Sky menda pozitivna. "Zelo smo optimistični. Vem, da so vsi zelo zaskrbljeni zaradi dogajanja pred dnevi, vendar pa sta jo Richie (Porte) in G. (Geraint Thomas) dobro odnesla. Bolj ko se bližamo goram, bolj se jih veselimo," pravi menedžer ekipe Sky.

Porte je v splošni razvrstitvi po 6. etapi na odličnem 8. mestu, minuto in 54 sekund za "rumenim" Vincenzom Nibalijem (Astana).

Ne spreglejte