Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 2. 2024,
11.34

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,71

Natisni članek

Ben Shelton Remco Evenepoel

Nedelja, 11. 2. 2024, 11.34

2 meseca, 2 tedna

Kaj se skriva v ozadju zmagovalne geste Remca Evenepoela? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,71
Remco Evenepoel | Remco Evenepoel je z dominantno zmago začel sezono 2024, v kateri bo prvič v karieri nastopil na Dirki po Franciji. | Foto Guliverimage

Remco Evenepoel je z dominantno zmago začel sezono 2024, v kateri bo prvič v karieri nastopil na Dirki po Franciji.

Foto: Guliverimage

Belgijski kolesar Remco Evenepoel je v soboto prepričljivo, po kar 55 kilometrih samostojne vožnje, zmagal na največji enodnevni portugalski dirki Figueira Champions Classic in v cilju proslavljal na podoben način kot ameriški teniški igralec Ben Shelton. Kaj telefonska gesta, ki jo je nakazal ob prihodu skozi cilj, sploh pomeni?

Izjemna predstava Remca Evenepoela že na prvi dirki v sezoni:

Komu je bil namenjen telefonski klic?

Na podoben način, torej z gesto oglašanja na stacionarni telefon in potem odlaganjem slušalke, je po zmagi v četrtfinalu Odprtega prvenstva ZDA septembra lani proslavljal že ameriški teniški igralec Ben Shelton in v intervjuju po tekmi osvetlil ozadje. Kot je pojasnil, gesta nakazuje, da je "poklican" in pripravljen na tekmovanje, hkrati pa je to tudi način, da pokaže svojo samozavest in zaupanje vase. Njegov način proslavljanja je po zmagi prav nad Sheltonom kopiral tudi teniški as Novak Đoković.

Bržkone je podoben razlog tudi v ozadju Evenepoelovega proslavljanja prepričljive zmage na svoji prvi dirki v tej sezoni. Štiriindvajsetletni Belgijec je napadel 55 kilometrov pred ciljem in se brez težav otresel konkurence, v cilj pa pripeljal kar minuto in 48 sekund pred večjo zasledovalno skupino. Drugo mesto si je v šprintu priboril Belgijec Vito Braet (Intermarché-Wanty), tretje pa italijanski državni prvak Simone Velasco (Astana Qazaqstan Team).

"Ne, ni šlo za namišljen telefonski klic. Temelji na proslavljanju teniškega igralca (Bena Sheltona, op. a.). Videl sem njegovo  proslavljanje in mi je bilo zelo všeč. Poigraval sem se z idejo, da bi sam proslavljal na podoben način," je po dominantni zmagi na Portugalskem pojasnil Evenepoel. V torek ga čaka nova dirka, etapna dirka po Algarveju na Portugalskem, kjer je leta 2019 Tadej Pogačar slavil svojo prvo večjo zmago.

Ne spreglejte