Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
15.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 15.02

8 let

Junijska dirka po Sloveniji prinaša največ točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kolesarska zveza Slovenije je po nekaj letih premora spet uvedla točkovanje za slovenski pokal. Najvišje rangirana bo junijska dirka po Sloveniji.

Junijska dirka po Sloveniji bo za skupno zmago prinesla 400, za etapno pa 100 točk. V drugi kategoriji sta dirki za VN Kranja in državno prvenstvo, v tretji dirke Zagreb-Ljubljana, državno prvenstvo v kronometru in Trofea ZSŠDI v Lonjeru, v četrti dirke Po ulicah Kranja, VN Avtomojster v Podsmreki in gorsko državno prvenstvo, v peti, zadnji pa kriteriji v Šenčurju, Ajdovščini, Idriji, Medvodah in okoli Grma.

Teoretično se bo tako zmage - nagrada uradno še ni poznana, neuradno pa bo zmagovalec za eno leto dobil v uporabo osebni avtomobil, lahko veselil tekmovalec, ki bi nastopil le na dirki po Sloveniji, zato mnogi menijo, da je glavni favorit za zmago v pokalu Jani Brajkovič, za katerega je njegov športni direktor pri Astani Gorazd Štangelj potrdil, da bo tako kot Borut Božič nastopil na dirki po Sloveniji, pričakovati pa je, da bo tekmoval tudi na dirkah državnega prvenstva, tako na cesti (Mirna Peč) kot v kronometru (tega bodo letos pripravili v Ljubljani v sklopu prireditev maratona Franje).

Prva dirka za točke bo v zamejskem Lonjeru

Prva dirka, na kateri bodo imeli kolesarji možnost začetka nabiranja točk bo tradicionalna dirka za Trofeo ZSŠDI v zamejskem Lonjeru. Na sporedu bo že to nedeljo, na njej pa bodo nastopili vsi slovenski klubi, med katerimi pa ni več propadle Perutnine Ptuja. Od dirke v Lonjeru, kjer je vedno močna konkurenca celinskih ekip in nekaterih reprezentanc, se od Slovencev največ obetajo v moštvu Adria Mobil, stavili naj bi predvsem na povratnika v matični klub Marka Kumpa, ki je dirko dobil predlani.

"Adria Mobil je trenutno v daleč najboljši formi. Na zadnjih dveh dirkah so kar leteli, zato jih bo težko ugnati. Mi še nismo najbolje pripravljeni, a verjamemo, da se bomo v nadaljevanju sezone z Novomeščani lahko kosali. Tudi v Lonjeru pa ne bomo vrgli puške v koruzo," je dejal trener Radenske Marko Polanc, ki svoje fante zadnji teden pripravlja v hrvaškem Umagu.

Ne spreglejte