Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 3. 2008,
16.48

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 27. 3. 2008, 16.48

8 let, 4 mesece

Evans novi vodilni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Za kolesarji na 8. kolesarski dirki Teden Gina Bartalija in Fausta Coppija je že 3. etapa. Zmagovalec je Cadel Evans, ki je postal tudi novi vodilni v skupnem seštevku.

Tretja etapa je potekala v zelo hladnem vremenu, saj je temperatura dosegla le 5 stopinj Celzija. Na enem izmed gorskih ciljev je celo rahlo snežilo. Dirka se je odločila 10 kilometrov pred ciljem, ko je Vincenzu Nibaliju, Niklasu Axelssonu in Stefanu Garzelliju uspel pobegniti Avstralec Cadel Evans.

Slednji si je do cilja privozil 32 sekund prednosti pred Garzellijem ter s tem postal novi vodilni v skupnem seštevku dirke.

Slovenci na dirki nadaljujejo s povprečnimi predstavami. Tadej Valjavec je že pred dirko dejal, da se ne namerava naprezati na vso moč, medtem ko bi se Brajkovič zelo rad, a mu to ne dopuščajo zdravstvene težave. "Etapa je bila izredno lepa. Srečo smo imeli tudi z vremenom, ki bi lahko bilo še slabše. Sicer so bile noge danes nekoliko boljše, a to ne pomaga saj z glavo nisem pri stvari. Vsekakor želim čim prej narediti preiskave katerih testi naj bi pokazali tisto, kar sumimo,'' so bile besede Janeza Brajkoviča.

Zelo dobro pa barve ekipe Adria Mobil brani Hrvat Robert Kišerlovski. Danes je v cilj pripeljal s prvo večjo skupino in osvojil 19. mesto. V skupnem seštevku je na 15. mestu. Veliko bolj pomembno je, da je naredil velik korak k osvojitvi majice najboljšega mladega kolesarja na dirki.


Rezultati 3. etape, Scandiano - Pavullo, 191 km:

1. Cadel Evans (Aus) Silence-Lotto 5;10:50 2. Stefano Garzelli (Ita) Acqua e Sapone-Caffe M. +0:32 3. Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas 1:22 4. Johannes Fröhlinger (Nem) Gerolsteiner 2:04 5. Luca Mazzanti (Ita) Tinkoff Credit Systems 6. Emanuele Sella (Ita) CSF Group Navigare 7. Andrea Noè (Ita) Liquigas 8. Ivan Santaromita (Ita) Liquigas 9. Raffaele Illiano (Ita) Serramenti PVC D. 10. Dario Cataldo (Ita) Liquigas … 19. Robert Kišerlovski (Hrv) Adria Mobil vsi isti čas 47. Janez Brajkovič (Slo) Astana 4:50 49. Tadej Valjavec (Slo) Ag2r-La Mondiale 5:16 126. Uroš Murn (Slo) Adria Mobil 151. Jure Žagar (Slo) Adria-Mobil

Ne spreglejte