Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 5. 2013,
17.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sky

Nedelja, 5. 5. 2013, 17.40

8 let

Ekipi Sky ekipni kronometer, Salvatore Puccio novi vodilni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Britanska ekipa Sky je zmagala ekipni kronometer, ki je bil na sporedu v 2. etapi 96. kolesarske dirke po Italiji (2.WT). Italijan Salvatore Puccio novi vodilni v skupnem seštevku dirke.

Tudi tokrat je lepo in sončno vreme pospremilo 23 ekip na dobrih 17 kilometrov dolg ekipni kronometer. Slednji je bil na sporedu na otoku Ischia, kamor so udeleženci dirke s trajektom prispeli danes dopoldne. Sledilo je kosilo in uraden trening na trasi kronometra. Na slednjem je padel Juan Jose Cobo (Movistar), ki si je poškodoval koleno, a je lahko nastopil na ekipnem kronometru. Slednji je imel na sporedu tri klance in nešteto ovinkov, tako da je bila trasa kar zahtevna. Najhitreje so s traso opravili kolesarji ekipe Sky z Bradleyem Wigginsom na čelu. Ker je ciljno črto prvi prečkal Italijan Salvatore Puccio je slednji postal novi nosilec roza mejice vodilnega. Drugo in tretje mesto sta zasedli ekipi Movistar in Astana. Ekipa Omega Pharma-Quick Step z Markom Cavendishem na čelu je zaostala preveč, da bi Britanec zadržal roza majico vodilnega. Wiggins je po kronometru v najboljšem položaju v primerjavi z ostalimi favoriti za skupno zmago. Presenetljivo dobro je s kronometrom opravila tudi italijanska ekipa Vini Fantini-Selle Italia v kateri sta dva nekdanja zmagovalca dirke Danilo Di Luca in Stefano Garzelli.

Slovenski kolesarji so dobro opravili delo za svoje ekipe. Najboljši je bil Grega Bole, ki je skupaj s štirimi moštvenimi kolegi zasedel 10. mesto. Večina ekip je namreč v cilj prikolesarila s peterico kolesarjev kar pomeni, da je bil kronometer zares zahteven. "Moram priznati, da smo tudi sami nekoliko presenečeni nad današnjim nastopom. Smo zadovoljni. Sicer me od včerajšnjega padca boli noga in tudi glavobol je vse čas prisoten, a verjamem da bo to prešlo v naslednjih dneh," je za Sportal povedal Bole. Ekipama Euskaltel-Euskadi in Argos-Shimano se nastop ni posrečil. Robert Vrečer je bil z moštvenimi kolegi vse do zadnjega kilometra, ko je še zadnjič potegnil na vso moč in nato odvil. Po prvem delu je španski ekipi kazalo veliko boljše saj je imela veliko boljši vmesni čas, a je nato v drugem delu zaostala. Ekipa Argos-Shimano po besedah Luke Mezgeca ni dirkala na vso moč. "Današnji nastop ni bil nič posebnega. Nismo se ravno pretegnili. Edini cilj, ki smo ga imeli v etapi je bil, da pridemo v cilj brez padca. Nismo bili konkurenčni za zmago zato smo se odločili, da ne tvegamo padca in poškodb za morebitno deseto mesto. Sicer so se noge dobro vrtele in upam, da ne le zato, ker nismo dirkali na vso moč," je za Sportal povedal Luka Mezgec. Dirka se bo nadaljevala v ponedeljek, ko bo na sporedu 222 kilometrov dolga etapa.

Ne spreglejte