Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2009,
19.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2009, 19.14

6 let, 7 mesecev

Dobrodelni vzpon na Ljubljanski grad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V času dirke Po Sloveniji, ko bodo najboljši kolesarji vrteli pedala in merili moči, bo Butan plin za vse nadebudne rekreativce priredil Dobrodelni vzpon na Ljubljanski grad.

Preizkusite svoje kolesarske sposobnosti in sodelujte na Dobrodelnem kolesarskem vzponu na Ljubljanski grad. Donacijska sredstva, zbrana iz startnin udeležencev in prispevkom organizatorja – podjetja Butan plin, bodo namenjena za letovanje otrokom iz socialno ogroženih družin. Dogodek bo potekal neposredno pred zaključkom 2. etape največje kolesarske dirke pri nas - Po Sloveniji, ki bo imela cilj prav tako na Ljubljanskem gradu.


Bike route 194473 - powered by Bikemap 

Podrobneje o vzponu

S središča mesta oziroma Prešernovega trga se bomo v petek, 19. junija 2009, ob 15. uri, v prijetnem športnem duhu, a še vedno kot se za prave kolesarje spodobi – v kronometru za vsakega posameznika, ki bi si želel informativno meriti čas vzpona – povzpeli na Ljubljanski grad, kjer se bo približno 30 minut za nami končala 2. etapa dirke Po Sloveniji. Dogodka se bosta udeležila tudi mestna veljaka, župan in podžupan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković in Aleš Čerin, ki sta dobrodelno pobudo tudi podprla. Udeležbo na vzponu so že potrdili številni znani obrazi iz sveta gospodarstva, športa in glasbe, med njimi Matjaž Vrhovnik,Miran Stanovnik, Marija Šestak, Aljaž Pegan, Vili Resnik, Dragan Bulič, Marta Bon, Andraž Vehovar, Dušan Hauptman ... Pridružite se nam tudi vi - pa najsi bo to z gorskim, trekking, dirkalnim ali mestnim kolesom.

Donacija

Podjetje Butan plin, pobudnik in organizator Dobrodelnega kolesarskega vzpona na Ljubljanski grad, bo znesek zbranih startnin udeležencev še povečalo. Skupni znesek donacije bo namenjem otrokom iz socialno ogroženih družin iz treh osnovnih šol Mestne občine Ljubljana, katerim bomo s skupnimi močmi omogočili letovanje na morju.

Potek prijav

Za vse, ki bi si želeli udeležiti Dobrodelnega kolesarskega vzpona na Ljubljanski grad, je potrebna prijava na dan dogodka, v petek, 19. junija 2009, na Prešernovem trgu. Prijavo boste lahko opravili od 13. ure dalje na prijavnih stojnicah. Vsak udeleženec se bo lahko na kraju dogodka odločil, ali bi si želel čas svojega vzpona meriti na kronometru. Prijave za kronometer so možne do 14.30 ure - po tej uri prijava z možnostjo merjenja časa ne bo več možna. Ostalim udeležencem (brez merjenja časa) se bo možno prijaviti do štarta ob 15. uri.

Ob prijavi na Dobrodelni kolesarski vzpon na Ljubljanski grad (izpolnitev prijavnega obrazca, plačilo startnine / donacije, prevzem štartne številke) boste prijavno službo obvestili, ali bi želeli tudi kontrolni čip za kronometer (za enkratno uporabo), ki vam bo le-tega na vašo željo tudi izdala. Ob prijavi prejmete tudi kupon, s katerim boste na cilju lahko prevzeli darilce. Udeleženci si štartne številke s sponkami, ki jih prejmete skupaj s številko, pripnete na sprednji del majice.

Vsi udeleženci Dobrodelnega kolesarskega vzpona na Ljubljanski grad, ki se na prizorišče dogodka ne boste pripeljali s kolesom, lahko avtomobile parkirate na levem delu parkirišča v Tivoliju, kjer bo omogočeno brezplačno parkiranje za udeležence dobrodelnega vzpona.

Potek Dobrodelnega kolesarskega vzpona na Ljubljanski grad

Kolesarski vzpon se prične ob 15. uri. Vsi udeleženci se boste zapeljali pod startnim mostom, ki bo pozicioniran na Prešernovem trgu, natančneje na začetku Tromostovja. Kolesarje, ki boste želeli, da se vas čas informativno meri na kronometru, prosimo, da se postavite v prednje vrste. Zaradi varnosti in pretočnosti bo štarter spuščal le po nekaj kolesarjev naenkrat.

Dobrodelni kolesarski vzpon bo od štarta na Prešernovem trgu vse do dejanskega vzpona na Ljubljanski grad potekal v strnjeni koloni, in sicer mimo Mestne hiše, Ljubljanske tržnice, po Strosmeyerjevi ulici, zavil desno na Zrinjskega cesto ter se nadaljeval po Cesti na grad do cilja. Merjenje časov se začne pri dejanskem vzponu na Ljubljanski grad, začetku Ceste na grad, po prehodu spremljevalnega vozila vzpona preko kontrolne preproge. V času vzpona bodo vsi udeleženci varovani z mobilno zaporo ceste.

Dobrodelni kolesarski vzpon se bo zaključil s podelitvijo donacije in razglasitvijo najhitrejšega kolesarja dobrodelnega vzpona na Ljubljanskem gradu ob predvidoma 16.15 uri, ko bodo na cilj prispeli tudi kolesarji 2. etape dirke Po Sloveniji.

Ne spreglejte