Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 8. 2020,
9.33

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

2

Natisni članek

Koronavirus maraton Franja

Ponedeljek, 17. 8. 2020, 9.33

3 leta, 10 mesecev

Dobra novica za ljubitelje kolesarstva: zelena luč za Franjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

2

Maraton Franja 2019 | Maraton Franja, ki je pridobiti soglasje NIJZ, bo na sporedu prvi septembrski konec tedna.  | Foto Matic Ritonja/Sportida

Maraton Franja, ki je pridobiti soglasje NIJZ, bo na sporedu prvi septembrski konec tedna.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Organizatorjem maratona Franja je po večtedenskem usklajevanju vendarle uspelo pridobiti zeleno luč Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za izvedbo letošnje Franje. Franja, ki bo na sporedu prvi septembrski konec tedna, bo zaradi ukrepov, povezanih z novim koronavirusom, potekala v spremenjenem režimu. Vse se bo vrtelo okrog števila 500.

Na vsak dogodek bodo namreč sprejeli samo 500 kolesarjev. Prijave bodo kmalu zaprte, sporočajo iz KD Rog, ki organizira največji kolesarski praznik za amaterske kolesarje. Do zapolnitve mest bodo upoštevali zgolj plačane prijave.

Za razliko od prejšnjih izvedb Franje, ki je bila običajno v junijskem terminu, letošnjo pa je novi koronavirus prestavil na september, tokrat ne bo na sporedu kronometra, bodo pa izpeljali vse preostale preizkušnje.

Na vsako razdaljo bodo sprejeli največ 500 udeležencev, zato prizorov, ki smo jih sicer vajeni s Franje, letos ne bo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Na vsako razdaljo bodo sprejeli največ 500 udeležencev, zato prizorov, ki smo jih sicer vajeni s Franje, letos ne bo. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Sobota, 5. septembra, bo rezervirana za Barjanko, družinsko-šolski maraton in preizkušnjo za najmlajše (vsi štarti bodo na Slovenski cesti v Ljubljani), nedelja pa bo posvečena bolje pripravljenim kolesarjem, ki se bodo merili na mali in veliki Franji. Štartz bo tako kot vsa leta v BTC Cityju. 

Gorazd Penko, direktor maratona Franja. | Foto: Matic Ritonja/Sportida Gorazd Penko, direktor maratona Franja. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Vsi štarti bodo potekali po točno opredeljenem protokolu.

Vsak udeleženec bo pred tekmovanjem moral izpolniti covid vprašalnik (dobili jih bodo po elektronski pošti), vsak bo imel svoje štartno mesto (oznako na cestitšču), zaščitne maske bodo na štartu obvezne.

Maraton Franja bo ena redkih rekreativnih prireditev, ki bo letos v Sloveniji sploh izpeljana. Večina je bila odpovedanih ali prestavljenih na poznejši termin.

Program 39. Maratona Franja:

5. september:
8.00 Barjanka Hervis (83 kilometrov)
9.00 Družinsko-šolski maraton (25 kilometrov)
10.00 Vzajemna preizkušnja za najmlajše (1500 metrov)
Vsi štarti bodo na Slovenski cesti v Ljubljani.

6. september:
9.00 Veliki Maraton Franja (156 kilometrov)
10.30. Triglav mali Maraton Franja (97 kilometrov)
Vsi štarti bodo v BTC Cityju Ljubljana.

Ne spreglejte