Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 6. 2010,
8.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 6. 2010, 8.58

8 let

Dirka Po Sloveniji lahko odskočna deska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za štiriindvajsetletnega kolesarja Grego Boleta bo letošnji nastop na dirki Po Sloveniji že četrti zapored. V primeru dobrega počutja želi izboljšati dosedanje sedmo mesto.

Kolesar italijanske ekipe Lampre-Farnese Vini pričakuje, da bo po prvih dveh etapah videl, ali bo imelo zanj smisel kolesariti na vso moč na Krvavec. Kolesar, ki doslej še ni uspel slaviti etapne zmage na največji domači dirki, je dirko leta 2008 končal na sedmem mestu v skupnem seštevku dirke. Prvotno pogodbo z ekipo Lampre je podaljšal za eno leto še preden je prvič nastopil za to ekipo.

"Za kolesarje, ki nastopajo v slovenskih kolesarskih ekipah, je dirka po Sloveniji največja dirka. Na dirki je prisotnih veliko kolesarjev iz dobrih ekip in je posledično tudi motivacija večja. Zame kot kolesarja, ki nastopam za tujo ekipo, je dirka pomembna predvsem zato, da se tudi pred domačimi gledalci lahko izkažem. Zanimiv je vidik italijanskih kolesarjev, za katere velja slovenski tour kot zelo zahtevna dirka, na kateri ne morejo doseči dobrih rezultatov. Tudi v naši ekipi sem opazil, da sotekmovalci enostavno bežijo od naše največje dirke. Mirco Lorenzetto in Angelo Furlan sta imela ob pričetku sezone popolnoma enak tekmovalni program kot jaz, a ju na dirki ne bo, je o tem, kaj kolesarjem pomeni dirka Po Sloveniji, povedal Bole.

O tem, ali lahko uspeh na dirki po Sloveniji prinese prestop v ekipo prvega ali drugega kakovostnega razreda, pa je Bole povedal sledeče: "Vsekakor je veliko možnosti, da kdo izmed mladih kolesarjev, ki je v sezoni ali preteklih sezonah izstopal z dobrimi rezultati, dobi priložnost za prestop v katero izmed Pro tour ekip. Uspeh na dirki po Sloveniji ne zagotavlja prestopa starejšim tekmovalcem. Veliko več možnosti za prestop v primeru dobrega nastopa ima na primer Jan Tratnik v primerjavi z Mitjo Mahoričem, ki je že dvakrat slavil na dirki, a zaradi svoje starosti ni več tako aktualen med najboljšimi ekipami na kolesarskem trgu."

Bole, ki ima 24 let, je poudaril, da na vsaki dirki, na kateri nastopi, išče priložnost za uspeh. "Na vsaki dirki, na kateri nastopim, si želim, da bi posegel čim višje. Tako bo tudi z nastopom na dirki Po Sloveniji. Enostavno sem po povratku na dirke zaradi poškodbe presenečen že z dobrim nastopom na dirki po Bavarskem. Verjamem, da bodo imele vse ekipe na dirki enega kolesarja, ki bo lahko hitro kolesaril na Krvavec. Slovenci imamo tu nekaj prednosti pred tekmeci, saj klance dobro poznamo. Tudi sam sodim med tiste, ki so že neštetokrat grizli v serpentine proti vrhu."

Ne spreglejte