Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
20.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2011, 20.13

8 let

Brajkovič, Božič in Koren že na pripravah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Večina kolesarjev se s svojimi ekipami že pripravlja na naslednjo sezono. Med njimi sta tudi Jani Brajkovič in Borut Božič, ki sta z Astano v Španiji ter Kristjan Koren, ki je v Italiji.

Člani ekipe Liquigas-Cannondale so trenutno na prvih tradicionalnih skupnih pripravah v Italiji na prelazu San Pellegrino. ''Tudi lani in predlani smo prve skupne priprave opravili tukaj. Tokrat smo brez snega, kar je isto, kot da si na morju in dežuje. Ni isto kot v prejšnjih letih. Nismo prav veliko trenirali, saj imamo popoldne vedno obveznosti. Opravili smo nekaj pohodov. V sredo smo imeli tudi sestanek z vodstvom ekipe. Analizirali smo preteklo sezono in skušali dognati, kje smo delali napake. Oba kapetana ekipe sta zelo sproščena in polnita baterije pred novo sezono. Sam bom slednjo že januarja pričel na etapni dirki Svetovnega koledarja v Avstraliji. Nato si želim nastopa na dirki Strade Bianche, dirki po Furlaniji, dirki od Tirenskega do Jadranskega morja ter na spomladanskih klasikah. Natančen program dirk bom prejel na pripravah na Sardiniji, kamor odpotujem prihodnjo nedeljo. Pred tem moram opraviti še preglede in testiranja v Imoli,'' je za Sportal povedal Koren.

Na prvih skupnih pripravah kolesarjev ekipe Astana sta tudi že Jani Brajkovič in Borut Božič. Poleg njiju je na pripravah tudi novo pečeni športni direktor Gorazd Štangelj. Ekipa se je v ponedeljek za tri dni zbrala v termah Montecatini, od koder se je v četrtek večji del ekipe preselili v španski Calpe. ''Iz Italije sem se vrnil domov in se bom šele v ponedeljek odpravil v Španijo. Tam se bodo tudi usklajevali programi dirk za posamezne kolesarje. Božič naj bi sezono pričel že v Avstraliji, Brajkovič nekoliko kasneje. Vzdušje v ekipi je sijajno in pričel sem se navajati na nove obveznosti. Upam, da ne bom v spremljevalnem avtomobilu že na prvih dirkah,'' je za Sportal povedal Štangelj.

Kljub temu, da v Italiji ni bil prisoten Aleksander Vinokourov, so bili novi člani ekipe deležni tradicionalnega krsta. ''V ekipi imamo nekaj kostumov. V slednje se morajo obleči novinci, ki so nato zaslišani s strani ostalih članov ekipe. Sprva se vsi novinci predstavijo, nato sledijo vprašanja na katera morajo pošteno odgovarjati. Ob tem je vedno polno smeha. Tokrat so imeli novinci tudi nekaj sreče, da Vinokourov kandidira na volitvah v Kazahstanu. On je vedno neizprosen izpraševalec,'' je zaključil Štangelj. Vinokourov se bo ekipi pridružil v Španiji, kjer bodo do 10. decembra. Večina kolesarjev se bo nato podala na samostojne priprave v tople kraje, ki jim najbolj ustrezajo. Na Kanarske otoke bo odpotovalo kar nekaj Slovencev, med katerimi bodo zagotovo tudi Brajkovič, Božič in Koren.

Ne spreglejte