Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 12. 2012,
14.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bradley Wiggins

Sobota, 29. 12. 2012, 14.36

8 let

Brailsford in Wiggins bosta povišana v viteza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dave Brailsford in Bradley Wiggins sta na spisku britanskih športnikov, športnic in delavcev v športu za posebna odlikovanja za dosežke v letu 2013. Oba bosta dobila naziv 'Sir'.

V Veliki Britaniji namreč kraljica tradicionalno ob koncu leta podeli priznanja za izredne dosežke in zasluge ljudem, ki so se izkazali v iztekajočem se letu. Seznam sestavi posebni komite, nato pa ga kraljica odobri. Vsi dobitniki priznanj bodo slednja prijeli na svečani prireditvi v Buckinghamski palači. Datum podelitve še ni določen. Dvaintridesetletni Bradley Wiggins je v letošnjem letu osvojil naslov olimpijskega prvaka v kronometru in med drugim kot prvi Britanec zmagal dirko po Franciji. ''Naziv Sir ni nekaj takšnega, kar bi želel uporabljati v vsakdanjem življenju, saj bi mi bilo neprijetno. Vztrajal bom le na tem, da me žena in otroci doma kličejo z nazivom Sir, medtem ko me vsi ostali še vedno lahko kličete le po imenu Bradley,'' je za spletno stran ekipe Sky dejal Wiggins, ki je že sestavil tekmovalni koledar za leto 2013. Do dirke po Italiji, ki bo njegov prvi cilj v sezoni, bo nastopil na dirki po Algarveju, dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, dirki po Kataloniji, dirki po Trentinu in dirki po Romandiji.

Oseminštiridesetletni menedžer ekipe Sky in Britanske kolesarske zveze Dave Brailsford je najbolj zaslužen za izjemne uspehe britanskih kolesarjev in kolesark v letošnjem letu. Brailsford je ob imenovanju za priznanje dejal, da je počaščen, a da verjame v to, da je priznanje posledica izjemnega napredka, ki ga je v zadnjih letih storilo kolesarstvo v Veliki Britaniji. ''Po eni strani sem ponosen in počaščen, a vseeno ostajam skromen. Menim namreč, da je to priznanje predvsem odraz vsega, kar se je v zadnjih letih storilo v kolesarstvu. Jaz sem le srečnež, ki je zaradi tega dobil priznanje,'' je bil prvi odziv Brailsforda. ''Sem samo dirigent izjemnega orkestra in sem le redko tako dober, kot so člani orkestra. Skrbim le, da orkester igra usklajeno. Lahko sem zelo srečen, da imam v ekipi izjemne ljudi, s katerimi delam. Zelo sem srečen, da nam je uspelo v ekipo pripeljati izjemno nadarjene kolesarje, ki so zablesteli v zadnjih letih. Predvsem oni si zaslužijo zasluge za naše uspehe. Kljub izjemnemu letu sem še vedno zelo motiviran. Ko se zjutraj zbudim, že razmišljam o tem, kako bi lahko bili še boljši. Strokovnjaki v ekipi ravno tako neprestano razmišljajo, kako še napredovati. To je zelo nalezljivo, in ko se krogla prične kotaliti, je ni več mogoče ustaviti,'' je za spletno stran ekipe, ki jo vodi, dejal Braisford.

Ne spreglejte