Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 4. 2008,
10.23

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 17. 4. 2008, 10.23

8 let, 4 mesece

Božič deseti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Zmagovalec 96. izvedbe enodnevne kolesarske dirke Scheldeprijs Vlaanderen (1.HC) je Mark Cavendish. Borut Božič je bil deseti.

Za edinega Slovenca je bil to zadnji spomladanski nastop na dirkah v Belgiji. Dirka se po tradiciji konča s ciljnim šprintom glavnine. Tako se je zgodilo tudi letos, saj glavnina ni dovolila presenečenja. Najboljše so svoje delo v zaključku dirke opravili kolesarji ekipe Quick.Step.

Vendar ''pike na i'' izvrstno pripravljenemu šprintu ni postavil Tom Boonen. Zmagovalec dirke Pariz-Roubaix je že slavil zmago, ki mu jo je v zadnjih metrih dobesedno ukradel 22-letni Mark Cavendish. Anglež, ki je na tej dirki slavil že lani je izredno hiter kolesar. Spretno je izkoristil napako Boonena in ga premagal za manj kot centimeter. ''Šprintal sem in sem bil prepričan, da sem zmagal. Nikogar nisem videl. Mark je zelo hiter. Njegova značilnost je, da je v zadnjih petdesetih metrih njegova hitrost izjemna. Dvakrat sem že zmagal to dirko, a danes se nam žal ni izšlo,'' je povedal Boonen.

Borut Božič je osvojil deseto mesto. ''Nisem imel dovolj moči v zadnjih dvesto metrih. Imel sem dober položaj, a so bile noge prazne. Vsekakor sem že predolgo tu in komaj čakam, da se vrnem domov in v miru pripravim za naslednje nastope,'' je za Sportal povedal Idrijec.

Ne spreglejte