Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 6. 2014,
10.50

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Po Sloveniji Po Sloveniji Borut Božič

Petek, 20. 6. 2014, 10.50

8 let, 2 meseca

Borut Božič: Za razplet druge etape je boljše, da je v rumenem Matthews

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Borut Božič, ki na letošnji kolesarski dirki Po Sloveniji nastopa za reprezentanco Slovenije, bo skušal "preživeti" zahteven vzpon v današnji etapi in nato šprintati v Kočevju za zmago.

V 161 kilometrov dolgi drugi etapi bodo rumeno majico vodilnega branili kolesarji ekipe Orica-GreenEdge, saj bo v njej kolesaril 23-letni Michael Matthews, ki večino kolesarske sezone preživi v Monaku. "Vsekakor je glede na etapo, ki bo na sporedu danes, veliko boljše, da majico vodilnega brani ekipa Orica-GreenEdge kot pa recimo ekipa Lampre-Merida. Pričakujem, da bodo na Strmo reber narekovali zahteven, a ne maksimalen tempo. Do cilja je nato še 38 kilometrov in bodo nato skušali poloviti morebitne ubežnike. V primeru, da bi rumeno majico branila ekipa Lampre-Merida, bi Diego Ulissi zagotovo pokril napade tekmecev in bi zato v klanec letelo do nezavesti," je pred začetkom etape za Sportal povedal Božič, ki je do zdaj na dirki po Sloveniji zmagal štiri etape in kar na dveh dirkah Po Sloveniji nosil rumeno majico vodilnega. "Dal bom vse od sebe, da v Kočevje prikolesarim v prvi skupini. Ali mi bo uspelo, bom videl popoldne, a ne predajam se vnaprej," je sklenil Božič.

Jure Golčer: Če bi menil, da zaostanka ne morem nadoknaditi, me ne bi bilo na štartu druge etape

Podobno meni tudi njegov reprezentančni kolega Jure Golčer. "Pri vzponu na Strmo reber se bom prilagajal tekmecem. Sam zagotovo ne bom napadel in bom le sledil tekmecem in njihovim morebitnim napadom. Upam, da prek klanca pride tudi Božič, ki bi bil nato naš adut za šprint. A ne verjamem, da je to v interesu ekipe Lampre-Merida, saj Ulissi lahko zmaga ciljni šprint, če bo v cilj prikolesarila manjša skupina," je za Sportal dejal izkušeni dvakratni zmagovalec dirke Po Sloveniji Jure Golčer, ki do potankosti pozna ciljni vzpon na Tri Kralje, ki bo na sporedu v sobotni tretji etapi. "Danes zagotovo ne bom napadal, saj menim, da je ciljni vzpon, ki bo na sporedu v soboto, dovolj zahteven, da lahko nadoknadim izgubljene sekunde na petkovem kronometru. Če bi mislil drugače, danes zagotovo ne bi bil več na štartu dirke," je sklenil Golčer.

Boštjan Mervar, športni direktor ekipe Adria Mobil, ki je v času svoje kariere zmagal sedem etap na dirki Po Sloveniji in kar šest dni kolesaril v rumeni majici vodilnega, prav tako meni, da današnja etapa ni takšna, da bi bilo smiselno napadati. "Pričakujem, da bo ekipa Orica-GreenEdge narekovala takšen tempo, da bo v cilj prikolesarila večja skupina kolesarjev. Po vzponu so sposobni nadoknaditi minuto zaostanka in Matthewsu omogočiti boj za etapno zmago. Mi zagotovo ne bomo napadali, saj menim, da je konkurenca tako dobra, da ne bo mogoče veliko pridobiti. Vsekakor ne nameravamo krojiti etape in bomo skušali Mateju Mugerliju omogočiti, da bi se lahko boril za etapno zmago. Na splošno gledano bomo danes raje hranili moči za sobotno kraljevsko etapo," je za Sportal povedal Mervar. Skratka, vse kaže na to, da bo danes v Kočevju o zmagovalcu etape odločal ciljni šprint večje skupine kolesarjev z Matthewsom na čelu. Bo ta v cilju spet zaplesal, kot je leta 2011 v dresu ekipe Rabobank ob zmagi v tretji etapi dirke Santos Tour Down Under?

Ne spreglejte