Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 6. 2011,
8.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 6. 2011, 8.36

8 let

ASO Contadorju ne bo preprečil nastopa na Touru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mednarodno arbitražno športno razsodišče je v torek odločilo, da bo primer Alberta Contadorja obravnavalo med 1. in 3. avgustom letos. Organizatorji Toura mu ne morejo preprečiti nastopa.

Amaury Sport Organisation (A.S.O), ki organizira dirko po Franciji, ne more preprečiti Contadorju morebitnega nastopa na letošnji dirki po Franciji. ''Lahko le obžalujemo odlog pričetka procesa. Postopek zoper Contadorja je v teku, a to ni dovolj, da bi bil Contador suspendiran. Contador vse od pričetka letošnje sezone lahko dirka in je že nastopil na dirkah na Portugalskem, v Španiji, v Belgiji in Italiji. Sicer še ni objavil odločitve, ali namerava nastopiti na Touru, kar mu ne more preprečiti noben uradni organ kot sta Svetovna antidoping agencija ali Mednarodna kolesarska zveza. Poleg tega omenjeni nista nasprotovali odložitvi pričetka procesa. To pomeni, da lahko nastopi na Touru,'' je v torek zvečer za francosko tiskovno agencijo AFP izjavil direktor dirke Christian Prudhomme.

Sicer je Prudhomme že nekajkrat poudaril, da si organizatorji Toura želijo, da bi se primer Contador končal še pred pričetkom letošnje dirke. Zgodilo se bo namreč, da ob koncu letošnje dirke še vedno ne bo znan zmagovalec lanske dirke. UCI je tudi potrdila, da bo v primeru, da bo Contador spoznan za krivega, zahtevala razveljavitev vseh dosežkov, ki jih je Contador dosegel po dnevu, ko je bila opravljena kontrola (2. dan odmora na lanskem Touru) ter do datuma pričetka suspenza. Kolesarji so dobro plačani zato, da hitro dirkajo, odvetniki pa očitno ravno nasprotno!

Vsekakor se saga Contador nadaljuje. ASO je vse do sedaj vedno preprečeval nastop kolesarjem ter celo celotnim ekipam, ki so bili vpleteni ali vpletene v posamezne afere povezane s prepovedanimi sredstvi. Vedno so se nanašali na to, da so kolesarji ali ekipe, katerim niso dovolili nastopa na dirki, omadeževali dobro ime dirke. Že samo omemba kolesarja v kakšni aferi je bila dovolj, da mu niso dovolili nastopiti na dirki ali so ga celo sredi dirke poslali domov. Vendar časi se spreminjajo in Contador je očitno prevelika ''blagovna znamka'', kateri bi se ASO lahko odrekel. Zagotovo pa drži, da če si Contador želi nastopiti na Touru, mu tega nihče ne more preprečiti. Tudi v primeru, da ASO reče ne njegovemu nastopu se bo Contador pritožil na CAS, ki mu bo nato dal zeleno luč za nastop.

Ne spreglejte