Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 4. 2021,
13.46

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Deceuninck QuickStep Julian Alaphilippe

Četrtek, 15. 4. 2021, 13.46

3 leta

Alaphilippe ostaja član 'volčjega krdela' najmanj do leta 2024

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Julian Alaphilippe, Tadej Pogačar - Tirreno - Adriatico 2021 | Aktualni svetovni prvak Julian Alaphilippe bo še najmanj tri leta član ekipe Deceuninck-QuickStep.  | Foto Guliverimage

Aktualni svetovni prvak Julian Alaphilippe bo še najmanj tri leta član ekipe Deceuninck-QuickStep.

Foto: Guliverimage

Kolesarski svetovni prvak v cestni dirki, Francoz Julian Alaphilippe, je za tri leta podaljšal pogodbo z ekipo Deceuninck-QuickStep, so potrdili na spletni strani omenjenega moštva.

"Veselim se nadaljevanja v tej družini. Zahvalil bi se za zaupanje, ki so mi ga v ekipi izkazali v teh osmih letih. Neverjetno je, kaj vse smo dosegli skupaj. Smo wolfpack (volčje krdelo; op. STA) in dirkamo, da zmagamo. To je naša miselnost in ena naših močnih točk. Vsi gremo naprej v isti smeri in to je eden od razlogov, da se tu dobro počutim," je med drugim ob podaljšanju pogodbe dejal 28-letni Alaphilippe.

Tako so se končala ugibanja o tem, da naj bi Francoz okrepil katero izmed konkurenčnih ekip. Pri Deceuninck-QuickStepu so sicer pred kratkim dolgoročno podaljšali sodelovanje še z enim mladim zvezdnikom Remcom Evenepoelom.

Alaphilippe je to sezono dosegel le eno zmago, in sicer je dobil eno etapo na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, a je bil eden ključnih členov pri uspehu ekipe. Med drugim je pomagal Kasperju Asgreenu do zmage na dirki po Flandriji.

Alaphilippa, ki ima ob svetovnem naslovu v svojih dosežkih še zmage na dirkah Milano - San Remo, Strade Bianche, Valonska puščica, pa pet etapnih zmag na dirki po Franciji, zdaj čakajo ardenske klasike.

Konec tedna bo na dirki Amstel Gold tekmoval tudi proti velikim "kalibrom", kot so Primož Roglič, Wout van Aert, Marc Hirschi in Tom Pidcock.

Ne spreglejte