Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 8. 2014,
11.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 26. 8. 2014, 11.46

8 let

Župan odgovarja: Pomagali bomo z urami, dodatnih sredstev ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pisali smo že o težavah HK Triglav Kranj, ki je zaradi dolgov nekdanjega najemnika Ledene dvorane v Kranju ostal brez ledu. Zdaj vam predstavljamo še pogled kranjskega župana Mohorja Bogataja.

Nič kaj prijetni dnevi niso za hokejisti in hokejistkami različnih starostnih skupin HK Triglav Kranj. Njihov hokejski dom Ledena dvorana Zlato polje je še vedno brez ledu, zato so primorani ledene treninge, začeli so jih šele ta teden, opravljati na Bledu in Jesenicah. Plat kranjskega kluba smo vam že predstavili skozi oči trenerja članov Gorazda Drinovca, zdaj predstavljamo še pogled Mestne Občine Kranj, natančneje pogled župana Kranja Mohorja Bogataja, na katerega so se pred tedni s prošnjo, naj udari po mizi in pomaga športnikom, obrnili že meščani.

Prizadevajo si za čimprejšnjo vzpostavitev pogojev za drsanje

"Zavedam se težav, povezanih z Ledeno dvorano v Kranju, ki jih na Mestni občini Kranj rešujemo v okviru svojih pristojnosti. Dvorana je v lasti treh pravnih oseb, ki so jo s pogodbo o najemu že leta 2008 oddale v najem četrti pravni osebi. Pravna oseba, ki je najemnik ledene dvorane, je že do leta 2011 zaradi neplačane dobavljene električne energije in komunalnih storitev ustvarila precejšen dolg, zato so že takrat odklopili električno energijo," v sporočilu, ki so nam ga posredovali iz kranjske mestne občine, opozarjajo na preteklo plačilno nedisciplino po naših podatkih zdaj že nekdanjega najemnika dvorane, podjetja Jomac, d. o. o. Novi najemnik bo namreč HK Triglav Kranj.

A ker se je nekdanji najemnik leta 2011 obvezal, da bo sproti plačeval račune, ob tem pa tudi poplačal dolgove, je dvorana nemoteno obratovala dalje. Pa vse le ni šlo po začrtani poti … "Najemnik je večino stroškov od leta 2011 plačeval sproti, vendar pa se ni držal sklenjenega dogovora in dolgov ni poplačal, zaradi česar so julija letos v objektu odklopili vodo in električno energijo," je župan obrazložil nastali položaj in poudaril, da si tudi osebno prizadeva za to, "da bi bili pogoji za drsanje kaj kmalu vzpostavljeni".

250 tisoč evrov za brezplačno uporabo ledu

Lahko novi najemnik Ledene dvorane Zlato polje HK Triglav Kranj, ki se je za vstop v najemniško zgodbo (prej je bil le uporabnik dvorane) odločil, da bi imel vse pod nadzorom, pričakuje kakšno pomoč Mestne občine? "Mestna občina Kranj vsakoletno v proračunu nameni kar 250 tisoč evrov za zakup 2.385 ur brezplačne uporabe ledene dvorane. Od tega je 1.600 ur namenjenih HK Triglav Kranj, 450 Drsalnemu klubu Kranj, 80 ur je namenjenih rekreativnemu drsanju, 255 ur pa programom osnovnih šol in vrtcev. Dodatnih sredstev v obliki pomoči pa novemu najemniku Mestna občina Kranj ne more zagotavljati," še opozarja Bogataj.

Pri HK Triglav Kranj so nam zatrdili, da so se navajeni bojevati na vseh področjih ter da se bodo bojevali in skrbeli, da bodo komunalne storitve in električna energija poravnani pravočasno. Da bi le led, ki ga že vsi nestrpno pričakujejo, prišel kmalu …

Ne spreglejte