Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 1. 2013,
21.45

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 18. 1. 2013, 21.45

8 let, 3 mesece

''Zmaji'' tudi v četrto brez recepta za Linz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Olimpije so še četrtič v sezoni morali priznati premoč aktualnim prvakom iz Linza, ki so slavili s 6:1 in si z zmago priborili mesto v "zgornjem domu".

Še zadnjič v rednem delu EBEL so Tivoli obiskali aktualni prvaki iz Linza, ki za Olimpijo v tej sezoni še naprej predstavljajo nerešljivo uganko. Na obeh straneh sta med vratnicama stala vratarja "številka dve" v sezoni, pri domačih je Matic Boh nadomeščal kaznovanega Jerryja Kuhna, pri gostih pa je Lorenz Hirn zamenjal Davida LeNeveua, ki ima poškodovano oko. V ljubljansko ekipo sta se po tekmi odsotnosti vrnila Kevin DeVergilio in Michael Ratchuk, med tem ko "zmajem" še vedno ni mogel pomagati Damjan Dervarič.

Olimpija napadala, Linz zadel

V prvo tretjino sta obe moštvi krenili nekoliko zaspano, gostjo so sicer Boha zaposlili z nekaj streli, a 21-letnik ni imel težav. V četrti minuti je kot prvi na tekmi na kazensko klop moral sesti Brian Lebler, a Olimpija tako kot mnogokrat v sezoni ob številčni premoči ni bila nevarna. Je pa postala ljubljanska zasedba nevarnejša po izteku kazni, poskušala sta Anže Ropret in Aleš Mušič, a nista spremenila rezultata na semaforju. Bi pa Hirn skoraj klonil že v naslednjem napadu. Po strelu Chrisa D`Alvisa se je plošček odbil do Brocka McBrida, ki je bil blizu zadetka, a ni uspel zatresti linške mreže, kar so po ogledu videoposnetka potrdili tudi sodniki in razjezili majhno število navijačev, ki so prišli v dvorano pod Rožnikom. So pa eno izmed redkih priložnosti v uvodni tretjini izkoristili aktualni prvaki v 12. minuti, ko je Boh rešil nekaj ploščic, a bil nemočen po strelu z vrha krogov Bretta Engelhardta. V nadaljevanju so bili zeleno-beli za razliko od torkove tekme proti Salzburgu spet nevarnejši, tudi drugi ''power-play'' so odigrali bolje kot prvega, a kljub želji po zadetku priključka do prvega odmora niso našli.

Prerojeni Linz na (''črnih'') krilih poletel do treh zadetkov

Nadaljevanje je postreglo z bolj živahno igro, že takoj so poskušali gostje, ko je Rob Hisey lepo podal do samega Marc-Andreja Doriona, ki je streljal z modre črte, a se Boh ni pustil presenetiti. Na drugi strani je Igor Cvetek z mode črte močno udaril, plošček je zletel nekaj centimetrov od vratnice, se od ograde odbil do Mihe Verliča, ki je na desni lepo videl samega Žigo Panceta, a je bil ta ''prekratek'', da bi prišel do strela. Gostje so nato dobili krila, na katerih so v 29. minuti poleteli do dveh zadetkov prednosti. Boha je po podaji Irmena in Lukasa premagal Brian Lebler. To pa ''črnih kril'' ni zadovoljilo, saj so še naprej napadala, kar se jim je obrestovalo že čez nekaj minut, ko je Olimpija pozabila na Martina Grabher-Meierja, ki je pridrsal pred čuvaja ljubljanske mreže in poskrbel za tretji zadetek na tekmi. ''Zmaji'' so vse bolj izgubljali stik z Linzem, ki je oblegal njihova vrata in izid pred zadnjo tretjino spremenil e enkrat. V 39. minuti se je Rob Hisey znašel za golom, lepo podal do Patricka Leahyja, ki mu iz bližine ni bilo težko zadeti. Ljubljančani so se na drugi odmor odpravili z zaostankom štirih zadetkov.

Častni zadetek Coulombeja, Boh klonil še dvakrat

Zadnjih dvajset minut so ''zmaji'' začeli ob številčni prednosti, ki je niso izkoristili, so pa bili po prihodu Engelhardta s kazenske klopi spet bolj nevarni gostje. V tretji minuti je z desne strani močno streljal Patrick Leahy, a se je Boh izkazal. Še naprej so hokejisti Linza nadzorovali potek srečanja in uspešno branili visoko prednost, pri Olimpiji sta poskušala Michael Ratchuk in Miha Verlič, a kaj bolj konkretnega od strela prek gola niso zmogli. Nato pa v 48. minuti nova kazen pri Linzu, dvominutno ''hlajenje'' si je prislužil strelec tretjega zadetka Grabher-Maier, ki so jo Ljubljančani končno kaznovali. Z modre črte je najprej ustrelil Andrew Thomas, plošček pa je v gneči pred golom v mrežo ''črnih kril'' pospravil Patrick Coulombe in tako prispeval častni zadetek. Gostje se s prednostjo ''le'' treh zadetkov niso sprijaznili, v 56. minuti je tako strel Daniela Oberkoflerja zletel prek ramena Matica Boha v gol. Piko na i je dve minuti kasneje dodal še Rob Hisey, ki je pridrsal po desni in postavil končni rezultat. Linz je tako še četrtič v sezoni premagal Olimpijo in si z zmago zagotovil mesto med šesterico, ki vodi neposredno v končnico.

Ne spreglejte