''Zmaji'' še brez prave kemije

Hokejisti Olimpije so s tekmo, edino v pripravljalnem obdobju pred domačimi navijači, odprli novo sezono, vendar pa so za začetek morali priznati premoč norveškemu Stevangerju s 3:6.

1 / 2

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

2 / 2

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Navijačem v Tivoliju, zbralo se jih je več kot 1.000, so se predstavili vsi novinci, tudi v petek in nedeljo prispela napadalec Simon Ferguson in branilec Patrick Coulombe. Olimpija je tekmo začela podjetno, ritem igre je bil na visokem nivoju, prav tako se je že videl sistem, ki ga bo novi finski strateg zahteval, kar pomeni, navijači bodo lahko spremljali ogromno hitrega drsanja. Proti koncu tekme je delovalo, kot da je domačim nekoliko zmanjkalo moči, kar pa ne čudi, saj so sredi priprav. ''Za nami so naporni treningi, noge so nekoliko še težke, vendar pa se zavedamo, da mora biti tako, saj želimo biti v nadaljevanju sezone v čim boljši formi,'' je utrujenost komentiral Aleksandre Imbeault.

Kanadski napadalec je dosegel enega izmed treh zadetkov, medtem ko so bili preostali tujci še nekoliko bolj zadržani, si sicer pripravili nekaj priložnost, a bili nenatančni. Je pa bil med vsemi okrepitvami najbolj živahen branilec Mike Ratchuk. Se je pa odlično ujela tretja peterka (Boštjan Groznik, Damjan Dervarič, Miha Verlič, Anže Ropret in Matej Hočevar), ki je prispevala kar dva zadetka, v polno sta zadela Dervarič in Hočevar, lahko pa bi dosegla še kakšen gol. Teh je sicer skupaj padlo kar devet, od tega pet ob igri z igralcem več.

''Za nami je težka tekma, na kateri se je videlo, da nismo še uigrani in še iščemo kemijo. Kar nekajkrat smo bili zmedeni, na igrišču smo bili povsod, le tam ne, kjer bi morali biti. Vendar prav zato so pripravljalne tekme. Čaka nas trdo delo in številni treningi, s tem se bomo uigrali in prepričan sem, da bomo do prihodnjega meseca že pravi,'' je prvo tekmo sezone ocenil Imbeault. ''Zeleno-bele'' že kmalu čakajo nove preizkušnje, saj bodo sodelovali na tradicionalnem turnirju Poletna liga Rudi Hiti na Bledu.

Grahut okrvavljen, Ograjenšek in Smirnov na tribuni

Finski strateg Heikki Mälkiä se je odločil, da na tribuni ostaneta branilec Sergej Smirnov in napadalec Ken Ograjenšek, priložnost pa je dobil ruski napadalec na preizkušnji Georgi Pogodin, ki je odigral približno polovico srečanja, nato pa je namesto njega zaigral Miha Pesjak (domači strateg je imel v postavi devet branilcev in 13 napadalcev). Med branilci ni od začetka zaigral Igor Cvetek, a po poškodbi Žige Grahuta dobil priložnost. Slednji je namreč prejel plošček v glavo in okrvavljen zapustil igrišče. Branilec iz Celja naj bi utrpel lažji pretres možganov, ima pa tudi razbito ustnico.

Olimpija : Stavanger Oilers 3:6 (0:1, 2:2, 1:3)

Dvorana Tivoli, gledalcev 1.200, sodniki Borut Lešnjak, Viktor Trilar (glavna sodnika), Aleš Lešnjak in Damir Rakovič (linijska sodnika). Strelci: 0:1 Loikas (Kissel, 10., PP1), 1:1 Dervarič (Verlič, Ropret, 28., PP1), 1:2 Davis (Loikas, 30.), 1:3 Strandfeldt (Kissel, 37., PP1), 2:3 Hočevar (Ropret, Dervarič, 39.), 2:4 Strandfeldt (Kunes, 44., PP1), 3:4 Imbeault (Mušič, Pance Ž., 48., PP1), 3:5 Davis (Kissel, 55., SH1), 3:6 David (Loikas, Fossen, 57.) Izključitve: Olimpija 12 min.; Stevanger 14 min.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano