Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 12. 2007,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 15. 12. 2007, 9.21

8 let

Zmaga Jesenic po kazenskih strelih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Acronija Jesenic so v 10. krogu avstrijske lige Ebel v gosteh po kazenskih strelih premagali ekipo VSV iz Beljaka s 3:2 in se povzpeli na četrto mesto lestvice.

Jeseniški hokejisti so gostovanje na severni strani Karavank pričeli odlično, saj so vodilni zadetek dosegli že po 26 sekundah, zadel pa je novinec Conny Strömberg po odlični podaji Tomija Hafnerja. Na dlani je bilo, da bodo Železarji ob podpori 300 navijačev nevarni tekmec "orlom" in po prvih dvajsetih minutah je že kazalo tako. Četa Kima Collinsa je namreč prevladovala v polju, predvsem pa je bila uspešna ob branjenju številčne prednosti. Domača vrsta je delovala precej nebogljeno, belo-modri so bili brez idej, kar je gostom vlivalo optimizem pred nadaljevanjem.

Strömberg odločil srečanje

Zelo podobno zgodbo so gledalci spremljali v srednjem delu. Premoč Gorenjcev, ki pa jim ni uspelo zadeti, in precej jalove napade domačih igralcev, ki so vse bili bolj živčni. Ta živčnost je dobila vrhunec v 33. minuti. Danny Bousquet je namreč namerno udaril vratarja Robert Kristana po odbijalki, jeseniškemu vratarju so v bran stopili soigralci, zaključek petminutnega boksarskega obračunavanja pa je bila predčasna prha za srboriteže Bousqueta in Gerta Prohasko v vrstah domačih, med železarji pa sta bila kaznovana Kristan in Uroš Vidmar. Vse skupaj se je bolj obrestovalo domačim, saj je v 34. minuti z modre črte zadel David Slivnik, kar je napovedovalo razburljivih zadnjih dvajset minut.

Prav takšna pa je tudi bila zadnja tretjina. Ekipi sta veliko drsali, imeli priložnosti, že po dobrih treh minutah pa so gosti povedli prek Dejana Varla. Toda domačini niso popustili in v 51. minuti je Thomas Raffl po "darilu" jeseniške obrambe poskrbel za podaljšek. Niti v podaljšku se mreži nista zatresli, pri kazenskih strelih pa sta se v slovenski ekipi izkazala vratar Andrej Hočevar z devetimi ubranjenimi streli in Strömberg, ki je zadel za novi dve točki Gorenjcev.

Ne spreglejte