Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2013,
18.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Montreal Canadiens Ottawa Senators

Sreda, 13. 3. 2013, 18.54

8 let

Zdaj gledajo na vzhodu vsi Montrealu v hrbet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V kanadskem obračunu so hokejisti Montreala po kazenskih strelih odpravili Ottawo in sami zavzeli vrh vzhodne konference. New Jersey in Calgary sta se razveselila domače zmage s 5:2.

Montreal je slavil na krilih Larsa Ellerja, ki je zadel prvi gol na tekmi ter bil natančen tudi v tretji seriji kazenskih strelov z odločilnim zadetkom. Kyle Turris je nato naletel na zid v obliki vratarja Montreala Careyja Pricea. V prvih dveh serijah kazenskih strelov sta bila uspešna Aleks Galčenjuk za Montreal in Jakob Silfverberg za Ottawo.

"Želel sem si, da bi priložnost, ki mi je bila ponujena, spremenil v zmago za moštvo. Imel sem veliko odgovornost in nisem klonil pod pritiskom, zato sem v trem trenutku zelo srečen," je dejal Eller, ki je v rednem delu in podaljšku v okvir vrat gostujočega moštva sprožil sedem strelov od skupno 45 poskusov Montreala.

V Newarku so vragi iz New Jerseyja brez težav odpravili tekmece iz Philadelphie. Tekma je bila odločena že v prvi tretjini, ko so domači hokejisti trikrat zatresli mrežo letalcev. Najprej je gostujočega vratarja ukanil Patrik Elias, nato je Jakub Voraček izid poravnal, a sta sledila še uspešni akciji z goloma Adama Henriqueja in Ilje Kovalčuka. V drugi tretjini je vodstvo na 4:1 povišal Andrej Loktjonov, v zadnji tretjini pa je za drugi gol poskrbel Henrique za vodstvo 5:1. Scott Hartnell je izid postavil na 2:5, z golom, ki na razplet tekme ni več vplival.

Calgary je bil s 5:2 boljši od nekdanjega moštva Jana Muršaka Detroit Red Wings. Rdeča krila so sicer tekmo odprla z golom Niklasa Kromwalla, a si je Calgary že do konca prve tretjine zagotovil vodstvo z 2:1 (zadela sta Alex Tanguay in Jay Bouwmeester. V drugi tretjini je Valtteri Filppula poravnal izid na 2:2, nato pa je Calgary prevzel vajeti na tekmi v svoje roke. V razmaku manj kot petih minut so v tretji tretjini zadeli Lee Stempniak, Curtis Glencross in Blake Comeau.

Ne spreglejte