Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 8. 2012,
9.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Podmežakla

Torek, 21. 8. 2012, 9.09

8 let

Zaradi pritožbe zamuda pri rekonstrukciji Podmežakle

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zaradi pritožbe na izbor strokovnega nadzornika za rekonstrukcijo športne dvorane Podmežakla se aktivnosti in začetek hokejske sezone v dvorani zamikajo.

Ledene površine ni možno urediti pred obnovo strehe dvorane, so v ponedeljek sporočili z jeseniške občine, kjer naj bi prihodnje leto gostili tudi evropsko prvenstvo v košarki. Občina Jesenice skupaj z upravljavcem Športne dvorane Podmežakla Zavodom za šport uporabnike dvorane ter širšo javnost prosi za razumevanje. Kot pojasnjujejo na občini, na posamezne aktivnosti in dogodke lokalna skupnost nima vpliva. Obljubljajo pa, da se bodo trudili zagotoviti pogoje za takojšen pričetek del.

Občina je po pridobitvi gradbenega dovoljenja za rekonstrukcijo Športne dvorane Podmežakla aprila letos pričela s postopki javnega naročanja za izvedbo rekonstrukcije ter izvedbo strokovnega nadzora nad deli. Gre za obnovo strehe in fasade, ureditev garderob pod severno tribuno, izvedbo prezračevanja in obnovo razsvetljave v dvorani. Prek javnega razpisa je bil izbran izvajalec obnovitvenih del in postopek je bil na tem delu zaključen. Zavlekel pa se je postopek javnega naročanja za zagotovitev strokovnega nadzora nad izvedbo, ker je bila vložena pritožba na izbor izvajalca.

Na jeseniški občini, ki ima v letošnjem proračunu za rekonstrukcijo zagotovljenih 1,6 milijona evrov sredstev, računajo, da bi se obnova strehe in strojnice začela takoj po zaključku pritožbenih postopkov. Če bodo postopki zaključeni septembra, bo obnova trajala najmanj do pričetka novembra. "Z rekonstrukcijo Športne dvorane Podmežakla, ki predstavlja pomemben del športno-rekreativne ponudbe tako za Občino Jesenice, kot tudi širšo okolico, bodo pridobljeni ustrezni pogoji za vadbo ter za izvajanje tekem na evropski ravni, posodobitev pa bo omogočala tudi boljšo oziroma racionalno in večnamensko uporabo prostora," zagotavlja jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger.

Ne spreglejte