Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 10. 2012,
12.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Olimpija Bojan Zajc

Nedelja, 14. 10. 2012, 12.00

6 let, 7 mesecev

Zajc: Obramba mora zdržati do zadnjega piska sirene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Olimpije so v naletu. Pod vodstvom Bojana Zajca so na petih tekmah zbrali sedem točk. V 12. krogu jih čaka vselej neugodni Salzburg. Kaj pravi ljubljanski strateg pred tekmo z rdečimi biki?

Bojan Zajc, ki je pretekli teden z "zeleno-belimi" podpisal pogodbo o sodelovanju za naslednji dve sezoni, je po predčasnem odhodu Finca Heikkija Mälkiä povsem preporodil ljubljansko moštvo. Pet tekem, od tega tri zmage, poraz po kazenskih strelih in poraz le z golom razlike, kažejo, da se ekipa izpod Rožnika prebuja. V petek je padla madžarska Alba in Olimpija je v 11. krogu vknjižila še težko pričakovano prvo domačo zmago. Danes jih v gosteh čakajo Salzburžani, ki v letošnjo sezono niso vstopili, kot bi si petkratni prvaki lige EBEL želeli. Po četrtini rednega dela razširjenega avstrijskega prvenstva zasedajo sedmo mesto in so le točko pred "Ljubljančani". A dirigent Zmajev opozarja: "Vemo, da so tekme s Salzburgom vedno nepredvidljive. Čaka nas odlična ekipa, konec koncev v ligi EBEL slabih ekip ni."

Zbranost v obrambi do konca tekme

In kako se bodo hokejisti Olimpije lotili "rdečih bikov", pri katerih vedno več priložnosti dobivata tudi mlada Slovenca Luka Gračnar in Miha Logar? "Bistvo vsega bo čim manj izključitev, ki so nas na preteklih tekmah drago stale. Ne smemo si privoščiti nepotrebnih izključitev, saj je to eden izmed pogojev, da sploh lahko konkuriramo v igri," o pomembnosti čim manjšega števila kazenskih minut, ki so jih zmaji pod novim trenerskim vodstvom korenito znižali, razmišlja Zajc. Hkrati pa opozarja na zbranost v obrambi: "Napad nam gre dobro, saj dosegamo veliko golov. A ta obrambna igra ... Rekel bi, da prepoceni dobivamo gole. So stvari, na katere lahko vplivaš. Vsekakor lahko vplivaš na to, da pak, če ga imaš na palici, pošlješ v napadalno tretjino, namesto da ga izgubiš na sredini. Pomembno je, da se branilec ne zaleti brezglavo v napad." Prav na tekmi z Albo, ko so vse do 54. minute držali vodstvo s 4:0, nato pa v dveh minutah prejeli dva gola, se je pokazalo, kako ključna je zbranost vse do zadnjega piska sirene. "Emocije nas kljub vodstvu ne smejo 'potegniti'. Na tako visokem igralskem nivoju jih moramo znati zreducirati in ukrotiti, saj se nam to lahko hitro maščuje," pred tekmo s Salzburgom, ki bo po pred domačim občinstvom zagotovo "lačen" novih novih točk, še pravi 46-letni strateg Olimpije.

Privržence ljubljanske ekipe pa veseli tudi dejstvo, da je vratar Jerry Kuhn, ki je v petek v statistiko vpisal že drugo podajo, v izvrstni formi. Predstave 26-letnega čuvaja ljubljanske mreže, katerega dnevna forma bo pomembna tudi na obračunu s četo Pierra Pagéja, navdušujejo Bojana Zajca: "Imamo zelo dobrega vratarja, vsekakor je Jerry v odlični formi. Ko nas oblegajo, drži ekipo po konci, proti Albi je bil v ključnih trenutkih res odličen. Je 'zidak' v naši igri."

Ne spreglejte