Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2011,
7.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 7.45

8 let

Zadnji dan prestopnega roka ''kraljem'' prinesel Pennerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V ponedeljkovi večernih urah se je onkraj Atlantika v ligi NHL zaključil prestopni rok, ki ni poskrbel za prestop kakšnega najuglednejšega igralca. Los Angeles Kings so zvabili Dustina Pennerja.

Letošnji zadnji dan prestopnega roka ni poskrbel za tako velik ulov kot v preteklem letu, ko se je Ilja Kovalčuk iz Atlante preselil v New Jersey.

Penner ob bok Kopitarja

Med večje prestop spada dogovor med Los Angeles Kings in Edmonton Oilers, v katerem sodelujeta dva igralca in dve pravici do nabora. Dres ''kraljev'' bo v prihodnje nosil napadalec Dustin Penner, v obratni smeri pa je odpotoval branilec Colten Teubert, ob tem pa bodo imeli Oilers pravico namesto Los Angelesa do dveh naborov, že letos bodo izbirali v prvem krogu.

Novi soigralec Anžeta Kopitarja igra na položaju krila, tako levega kot tudi desnega, strokovnjaki pa napovedujejo, da bo zaigral prav ob boku slovenskega napadalca. Zadnje tri sezone in pol je Kanadčan igral v Edmontonu, pred tem pa leto in pol v Anaheimu. V tej sezoni je 28-letni napadalec na 62 tekmah zbral 39 točk, zanj pa je bila točkovno najuspešnejša prejšnja sezona, ko je na 82 tekmah zbral 63 točk. Taubert, ki je bil leta 2008 izbran kot 13. s strani Los Angelesa, še vedno čaka na debi v NHL. Iz tabora ''kraljev'' pa je prišla še novica o podaljšanju pogodbe z napadalcem Justinom Williamsom, ki je zvestobo obljubil za nadaljnja štiri leta, v katerih bo skupaj zaslužil 14,6 milijona ameriških dolarjev.

Arnott v Washington, Vancouver okrepil napad

Do večjega prestopa je prišlo tudi med New Jersey Devils in Washington Capitals.

Slednje je okrepil veteran Jason Arnott, ki se je v New Jersey na začetku sezone vrnil po sedmih letih, a vodstvo kot kaže, ni bilo zadovoljno s 24 točkami na 62 tekmah. Capitals so s 36-letnikom vseeno veliko pridobili, saj so v nasprotno smer poslali 28-letnega Davida Steckela, ki pa se ne more pohvaliti s tako bogato kariero kot kanadski veteran.

Za končnico in napad na vrh so se dodatno okrepili pri Vancouvru. Iz Floride so pripeljali napadalca Chrisa Higginsa, ki je na 48 tekmah zbral 23 točk, v obratni smeri pa poslali branilca Evana Oberga, ki je doslej v NHL zbral le štiri nastope, ob slednjem bodo imeli ''panterji'' tudi pravico do nabora v tretjem krogu leta 2013. Napadu so iz Anaheima priključili Maxima Lapierra, ki je v tej sezoni zamenjal že tretji klub (začel jo je pri Montrealu) in MacGregorja Sharpa (letos še ni zaigral v NHL), v drugo smer pa je odšel Joël Perrault (v tej sezoni sedem nastopov v NHL), ''rački'' pa bodo leta 2012 namesto Canucks izbirali v tretjem krogu.

Florida najbolj dejavna

Zgoraj omenjena Florida je z nekaterimi drugimi menjavami izdatno sprostila t.i. salary cup. V tem trenutku ima namreč za prihodnjo sezono le 10 igralcev pod pogodbo, vrednost ekipe pa znaša 18,7 milijona ameriških dolarjev.

Moštvo je med drugim zapustil napadalec Radek Dvorak (ob slednjem je v selitev vključena tudi pravica do nabora), v zameno je iz Atlante prišel Niclas Bergford in Patrick Rissmiller. V Washington je odšel ofenzivni branilec Dennis Wideman (na 61 tekmah 33 točk), zanj so ''panterji'' iztržili napadalca Jaka Hauswirtha in leta 2011 pravico do nabora v tretjem krogu. Odšel je še en izkušeni branilec, Bryan Allen se je namreč preselil v Carolino, od koder je prišel napadalec Sergej Samsonov.

Dogovor Columbusa in Phoenixa vključeval štiri igralce

Nekoliko manj dejavni so bili pri Columbusu. S Phoenixom so sklenili dogovor, ki je vključeval štiri igralce. Branilec Rostislav Klesla in napadalec Dane Byers sta postala ''kojota'', branilec Sami Lepisto in napadalec Scottie Upshall pa ''modra suknjiča''. Columbus je ob tem v Philadelphio poslal napadalca Toma Sestita, v zameno pa dobil napadalca Grega Moora in Michaela Chaputa.

Med tridesetimi klubi v NHL zadnji dan prestopnega roka ni trgovalo osem ekip (Buffalo Sabres, Dallas Stars, Detroit Red Wings, Pittsburgh Penguins, Nashville Predators, New York Islanders, San Jose Sharks, Tampa Bay Lightning).

Ne spreglejte