Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 4. 2011,
11.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

hokej Francija

Petek, 15. 4. 2011, 11.43

8 let

Zadnja priložnost za dokazovanje selektorju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred slovensko hokejsko izbrano vrsto sta zadnji pripravljalni tekmi pred svetovnim prvenstvom. Izbrance selektorja Matjaža Kopitarja čakata obračuna proti Franciji, ki prav tako nastopa v eliti.

Po treh odigranih pripravljalnih tekmah slovenski izkupiček znaša zmago in dva poraza, a dejstvo je, da so ''risi'' nastopili močno oslabljeni. Že v Franciji pa bo moralo biti drugače, saj je slovenski selektor po tekmi s Kazahstanom prekrižal sedmerico, tako da v igri za Slovaško ostaja 29 hokejistov. Tu je potrebno odšteti trojico vratarjev, Roka Pajiča, ki se še vedno bori za uvrstitev v češko extraligo (drevi ima na sporedu šesto tekmo) in Jana Muršaka, ki čaka na priložnost pri Detroitu. Ob slednjima v deželo ''galskih petelinov'' ni odpotoval tudi Marcel Rodman, ki je v četrtek postal očka. Seznam se je tako močno skrčil in prav predstave v Franciji bodo po vsej verjetnosti presodile, kdo bo potoval v Bratislavo in kdo ne.

Francozi drsalno močnejši kot Kazahstanci

Slovenski hokejisti so proti Lyonu, kjer jih v petek ob 20. uri čaka prva tekma, krenili v sredo zvečer z avtobusom, na cilj pa so prispeli po 13 urah vožnje.

Dan zatem so v popoldanskih urah opravili tudi prvi trening, na katerem je z maksimalno obremenitvijo treniral tudi Tomaž Razingar, ki je poškodbo že saniral. V soboto jih čaka selitev v Valence, kjer bo odigrana druga in za Slovenijo hkrati zadnja tekma pred svetovnim prvenstvom.

''V Franciji moramo še dvigniti nivo igre in vse zadeve skušati popraviti. Na tekmi moramo biti skoncentrirani od prve sekunde naprej, drsalno moramo biti še boljši, hkrati pa moramo realizirati naše priložnosti. Francozi bodo brez dvoma dober test, saj so drsalno veliko boljša ekipa kot Kazahstan,'' je pričakovanja pred preizkušnjama predstavil napadalec Mitja Šivic.

Ne spreglejte